I belive in Pink

IMG_1853IMG_1866IMG_1859IMG_1857

Hej svejs i lingon skogen!

Smoothie, smoothie, smoothie! Det är ju så läskade och stillar suget tycker jag. Kan ni gissa er vad som mixats ner i denna? Lingon 🙂

Lingon kallas numera för det nya superbäret. De små kraftpaketen har visat sig bromsa effekterna av fet mat. Det som har pratats så mycket om acaibäret, som lyfts fram som hälsobäret nummer ett, riskerar att hamna i skamvrån. Man kan väl säga att dom är släkt eller mer som kusiner, lingon- acaibär -gojibär. Ni ska veta att jag inte alls gillar att testa på djur men läste för ett tag sen att man gjort test på råttor om just lingon. Kändes bra att dom fick i sig nyttiga små bär och även andra för att kunna göra detta test..

Några möss serverades lågfettskost, men de flesta fick fettrik mat. Och alla, utom mössen i kontrollgruppen, fick antingen lingon, blåbär, hallon, kråkbär, björnbär, katrinplommon, svarta vinbär eller acaibär i maten.Efter tre månader visade sig lingongruppen ha de bästa resultaten. De hade ökat mindre i vikt, hade lägre blodsockervärden och lägre inflammation i kroppen. Även deras kolesterolhalter och fettvärdena i levern var lägre än hos mössen som fått fettrik mat utan bär.

Hon som skrev detta sa sen att hon och forskarna aldrig tidigare har ätit så mycket lingon som nu. Det bli oftast frysta lingon på morgonfilen, och vi använder dem också i smoothies. Och på tal om acaibäret så är det från Brasilien och används som energihöjande där så det är bra till annat men just lingon slår ut det i alla andra mätningar.

•Lingon•kvarg•kardemumma•banan•jordnötssmör blev det i denna smoothie 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!