Dagens lätta lunch mitt i all rush blev en lax och champinjon knäckis. Jag älskade råa champinjoner när jag var liten kommer jag ihåg men nu känns det lite tråkigt om jag ska vara ärlig. Mina smaklökar vill ha mer än så 🙂 Så knepet är denna enkla klassiska blandning.
Skölj svampen som måste vara en hård och fräsch sådan, skär upp i tunna skivor. Gör en dressing på oliv-olja, dijon senap, pressad vitlök, citron, salt och peppar. Rör ihop och hacka ner persilja. Det blir allra godast om det här får stå ett tag som en marinering så jag har gjort extra mycket som jag ska ha ikväll. Gjorde en ny variant idag och hackade ner äpple bitar och lite edamame- bönor. Så på min lunch knäckemacka var det alltså denna goda mix och lax som jag hade över ifrån sist. La även på en klick turk-yoghurt som jag blandat med några droppar matgrädde och himmalaya-salt.