Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lemon heaven

IMG_1873IMG_1878IMG_1909IMG_1918IMG_1912IMG_1914IMG_1887IMG_1943IMG_1975IMG_1961IMG_1982

Det är någonting speciellt tycker jag med citron smak på sötsaker. Jag får lite flashbaks från när jag var liten kiddo och sprang på pappas resturang. Riktigt glad blir jag och det är ju så helt sjukt gott! Hade aldrig testat göra dessa små filodegs-rullar men det ska ändras snabbt på. Magiska och inte alls för onyttiga! En härlig blandning helt enkelt. Man måste bara vara försiktig med den sköra degen som är lövtunn. Man köper den fryst och låter den bara ligga framme ett tag, men inte så länge så den blir torr. Då frasar den lätt. Sen tänk på att vispa upp äggen innan ni häller i de andra. Men viktigast av allt – NJUT :

•1 paket kvarg
•1 paket creme fraise
•2 tsk vaniljsocker (fast vi använde några droppar vanilj extrakt)
•1 dl floursocker
•1 citron, med rivet skal
•2-3 ägg
• Gjorde rullar/packet som vi pensla med ägg. Vi hade inget bakplåtspapper så tog cocosfett med papper på plåten. Hade dom inne i ugn i 20 minuter som var på 200 grader. Men håll utkik för efter dom fått färg så vände vi dom. La dom på en fat och pudrade på floursocker efter dom fått svalna lite. Toppade med citron och apelsin skal som skars upp i små mini fina strimlor. Thaadaa 🙂

 

ps. Kom på en sak, ett tips till er russinälskare, precis som min mamma är, så testade vi att ha i ljusa russin i en. Den slank också ner fint. ds.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • men gud vad gott det ser ut! Hur många blev det av ett pkt filodeg? Och nu må jag vara bra dum, men hänger inte riktigt med hur du ”skapade” dem. Skar du ut bitar av filodegen (hur stora isf?) och sedan klickade på krämen? Och öppnar inte kanterna sig när det gräddas om man nu viker dem som ett paket? Eller är det bättre att rulla och sen vika in kanterna? HAHA! Jag är sjukt sugen på att prova dessa, men känner att det lätt kunnat bli pannkaka av alltihop 🙂

  Paulina 2015-02-11 11:54:28 http://glitterforbreakfast.se
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Hej Paulina!
   Inga frågor är dumma! Tycker det bara är bra att du frågor och dessutom kul, så jag får ”prata” med mina läsare. Tycker du helt klart ska testa dessa, dom är underbara!
   Du kommer märka hur mycket av själva degen du använder.. det är ju som blad du lägger ut men tyvärr blev inte alla hela så gick inte att använda alla så svårt att säga hur mycket som gick åt. Men lite mer än hälften iaf. Jag gjorde som man rull/paket, alltså la ett blad och sen klicka på kräm sedan vet jag och rulla det hela så det blev inpackat. Kanterna rullar då in eller så vet jag över dom som man ser på bilderna. Hoppas du förstår hur jag menar? och LYCKA TILL <3

   foodjunkie 2015-02-11 15:28:33
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!