Parsnip and Cauliflower

IMG_2929IMG_2936IMG_2941IMG_2969IMG_2973IMG_2991IMG_3009IMG_2949IMG_2988IMG_2994IMG_3001IMG_2961

Efter nästan tre timmars promenad kom vi hem vrålhungriga. Snabba puckar var det i köket om man säger så. Detta går fort och smakar lovely! Hann knappt bli varm i kroppen efter kylan som var ute. Super nice kombo, en varm soppa med krispigt surdegsbröd och hungrig kall kropp 🙂

Började snabbt med att koka upp vatten med grönsaksbuljong. Hackade upp palsternacka och blomkål i bitar och la i buljongen. Detta fick koka upp medan jag skalade och fräste charlottenlöken och vitlöken i oliv-olja. Hade allt tillsammans och mixade med stavmixer. Tillsatte mer vatten för det behövdes samt några matskedar matlagnings-grädde, smakade av med salt och peppar. Det är smidigt och börja med lite vatten från början för att sedan tillsätta så man kan välja konsistensen. Rostade pistage nötter i en stekpanna. Kokade några haricoverts snabbt i saltvatten. Använde även det vattnet för ett ägg som var jättegott att toppa soppan med! Smörgåsen rostades och smaksattes med smör, philadelphia-ost, röd mangold sallad och avokado-skivor 🙂

• 1 litet blomkålshuvud

• 2 st palsternacka

• 5 små charlottenlök

• 1 vitlöksklyfta

• 2 ekologisk buljongtärning

• 3 msk matlagnings-grädde

• salt&peppar

Topping; rostade pistage nötter, haricoverts, ägg, olivolja blandat med balsamico salt och pepper.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!