Efter nästan tre timmars promenad kom vi hem vrålhungriga. Snabba puckar var det i köket om man säger så. Detta går fort och smakar lovely! Hann knappt bli varm i kroppen efter kylan som var ute. Super nice kombo, en varm soppa med krispigt surdegsbröd och hungrig kall kropp 🙂
Började snabbt med att koka upp vatten med grönsaksbuljong. Hackade upp palsternacka och blomkål i bitar och la i buljongen. Detta fick koka upp medan jag skalade och fräste charlottenlöken och vitlöken i oliv-olja. Hade allt tillsammans och mixade med stavmixer. Tillsatte mer vatten för det behövdes samt några matskedar matlagnings-grädde, smakade av med salt och peppar. Det är smidigt och börja med lite vatten från början för att sedan tillsätta så man kan välja konsistensen. Rostade pistage nötter i en stekpanna. Kokade några haricoverts snabbt i saltvatten. Använde även det vattnet för ett ägg som var jättegott att toppa soppan med! Smörgåsen rostades och smaksattes med smör, philadelphia-ost, röd mangold sallad och avokado-skivor 🙂
• 1 litet blomkålshuvud
• 2 st palsternacka
• 5 små charlottenlök
• 1 vitlöksklyfta
• 2 ekologisk buljongtärning
• 3 msk matlagnings-grädde
• salt&peppar
Topping; rostade pistage nötter, haricoverts, ägg, olivolja blandat med balsamico salt och pepper.