Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Parsnip and Cauliflower

IMG_2929IMG_2936IMG_2941IMG_2969IMG_2973IMG_2991IMG_3009IMG_2949IMG_2988IMG_2994IMG_3001IMG_2961

Efter nästan tre timmars promenad kom vi hem vrålhungriga. Snabba puckar var det i köket om man säger så. Detta går fort och smakar lovely! Hann knappt bli varm i kroppen efter kylan som var ute. Super nice kombo, en varm soppa med krispigt surdegsbröd och hungrig kall kropp 🙂

Började snabbt med att koka upp vatten med grönsaksbuljong. Hackade upp palsternacka och blomkål i bitar och la i buljongen. Detta fick koka upp medan jag skalade och fräste charlottenlöken och vitlöken i oliv-olja. Hade allt tillsammans och mixade med stavmixer. Tillsatte mer vatten för det behövdes samt några matskedar matlagnings-grädde, smakade av med salt och peppar. Det är smidigt och börja med lite vatten från början för att sedan tillsätta så man kan välja konsistensen. Rostade pistage nötter i en stekpanna. Kokade några haricoverts snabbt i saltvatten. Använde även det vattnet för ett ägg som var jättegott att toppa soppan med! Smörgåsen rostades och smaksattes med smör, philadelphia-ost, röd mangold sallad och avokado-skivor 🙂

• 1 litet blomkålshuvud

• 2 st palsternacka

• 5 små charlottenlök

• 1 vitlöksklyfta

• 2 ekologisk buljongtärning

• 3 msk matlagnings-grädde

• salt&peppar

Topping; rostade pistage nötter, haricoverts, ägg, olivolja blandat med balsamico salt och pepper.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Kände mig tvungen att gå tillbaka och bara säga tack för receptet! Jag och pojkvännen provade det igår och det var jättegott! Superenkelt också som du själv skriver. Längtar till lunchen då jag får äta det igen 🙂 Hoppas du får en fin dag!

  Emma 2015-02-26 08:43:40
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Men gulliga du! Vad glad jag blir att ni gillade det. Det är ofta lätt bara man gör det lixom 🙂 Kul att att din kille gillade det också! Då måste du testa göra fisk soppan jag la ut idag till honom också. Den älskade min kille nämligen 🙂 KRAM och (snart) trevlig helg!

   foodjunkie 2015-02-26 20:44:05
   Svara
 • ser väldigt gott ut och ska testa den i veckan! Men hur många personer räcker den till??

  Jenny 2015-02-15 22:11:57
  Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!