Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Falafel-salad

IMG_3830IMG_3835IMG_3845IMG_3856IMG_3899IMG_3868IMG_3870 IMG_3880 IMG_3904

Här ligger jag på sjukbädden.. Hade som tur var lite i kylen som jag kunde slänga ihop till dagens lunch. Dom andra här hemma tyckte det var smaskens, jag känner inte så mycket smak nu så var lite nervös om jag kunde tagit lite mycket chili. Men jag sitter inte i skamvrån och gör detta inlägg. Dom fick även hummus och bulgur till detta, tänkte fall ni är hungriga så lägg till det 🙂 Hummus är ju en stor-favorit som ni kanske vet men det passar väldigt bra till detta!

Fick inspo på att göra en stor falafel-sallad av söta Anja. Jag hade också fått hem dessa små goda färska falafel- bollar från ICA så det var ju perfekt. Vill man göra egna har hon två bra recept 🙂 Det är lätt att göra egna så testa! Jag började att hacka upp all sallad, champinjoner, paprika, morötter för att sedan dränka den citron. Så den tar smak medan jag skär upp rödbeta, rödlök och avokado. Stekar sedan falafeln i cocos-olja och gör en dressing på oliv-olja, salt pepper och chili. Toppade med persilja, skalade hampafrön och manuka-bär. Hade aldrig testa dom syrliga bären, fick dom från min fantastiska The Healthy Box. Alltid kul och testa någonting nytt, stora kärnor får man vara beredd på!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag gör egna falaflar! Går väldigt snabbt 🙂 man blötlägger kikärtor någon timme (brukar ha i lite konserverade också för att det ska bli lättare att mixa allt sedan) sedan har man i vitlök, gullök, chili, curry, kanel, spiskummin, limesaft, salt & peppar – mixa och forma till bollar! Jag steker i kokosfett, vitlök, chili och mer limesaft! Sedan kokade jag blomkålsris och gjorde en tsatsiki på kvarg! Supersmarrigt

  Karoline 2015-02-25 16:15:34
  Svara
  • Svar på Karolines kommentar.

   Hej Karoline! Det låter grymt, hoppas fler läser din kommentar! Jag gillar också att göra mina egna, blir mycket saftigare då även fast falafel är känt för att var lite torra.. Tack för att du delar med dig!! Ska göra dina sen 🙂 Kram

   foodjunkie 2015-02-25 23:18:58
   Svara
 • Hej!
  Jag älskar verkligen din mat blogg.
  En liten fråga:hur fick du till morötterna på dem här bilderna,har du använt ngn maskin eller?
  Stort tack i förand.

  H.A 2015-02-23 21:32:05
  Svara
  • Svar på H.As kommentar.

   Hej H.A 🙂 Tack rara du! Det är ingen maskin, utan mer en liten hyvel. Testa med potatis- skaparen eller ost- hyveln först. Kan l’gg aut bild på min i veckan så du får se hur min ser ut 🙂 Så ska jag titta upp vart man kan köpa den också! Kram

   foodjunkie 2015-02-23 22:32:30
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!