Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Omega 3

IMG_0294IMG_0323IMG_0296PicMonkey CollageIMG_0342IMG_0339IMG_0320IMG_0313

Här pratar vi mycket näring för kroppen! Precis så som man önskar att all mat ska vara. Tänkte ge er en liten förklaring kring det som lax faktiskt har sitt bästa och livsviktiga näringsämne. Lax som ni vet innehåller omega 3 vilket din kropp och din hjärna faktiskt byggs upp av. Men din kropp kan inte bilda sådant fett. Så ni förstår hur viktigt det är att få i sig omega 3 genom maten du äter. Omega 3 finns dessutom i allt grönt vi får i oss, det är därför det också finns i laxen. Och inte i kött, djuren vi äter går numera sällan ute och äter gräs. Istället står de inomhus med spannmål. Det betyder att istället för att köttätande ger oss omega 3 så ger det mer omega 6. Som ni förstår finns det olika omega, så tänk på att få i er omega 3 och inte omega 6. Det omega 3 gör är att hjälpa oss med att dämpar inflammation. Omega 6-fett kan på liknande sätt öka inflammation. För er som äter kött, tänk på att hitta vilt eller gräsbetande djur. Och det omega 6 mer finns i är alla våra mejerier. Tyvärr innehåller alla våra oljor, smör, osv så lite omega 3 som möjligt. Sådant fett har nämligen kort hållbarhet och blir  lätt gamla i industrimat som står på hyllorna månader.

Jag skulle kunna skriva mer om just detta men tips för er som vet mer att att ni kanske inte får i er tillräckligt med bra fisk tre gånger i veckan köp tillskott. Speciellt tänka på att ge era små barn mycket med fisk. Kan hjälpa till med så många bra ting, som hud, hår, eksem, astma, adhd, reumatism, tarmar, immunförsvaret, demens osv.. Och för oss gravida, är det väldigt viktigt för våra små mirakel som ska komma till världen. Och helst utan komplikationer som allergier och dant.

Nu till min lunch.. Hjälp vad jag fick hindra mig själv från att skriva mer nu kände jag nu •Koka upp quinoan som förövrigt har mer protein än andra spannmål. Hacka upp rödlök, feta-ost, bladpersilja, och kikärtor. Rosta pumpakärnor och blanda ihop allt. Laxen marinerade jag i vitlök, chili, lime, olivolja och koriander och la in i ugn med sesamfrön på toppen. La in några körbärstomater också i ugnen så man får någon saftigt. Men quinoan blir väldigt smakrik och inte alls torr med fetaosten och ha i lite olivaolja, salt och peppar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Så otroligt gott! Måste köpa hem mer quinoa, bara älskar det! Tänk så mycket mer man tänker på näringsämnena i maten när man är gravid. Själv har jag svårt att vänja mig av med mejeriprodukterna, trots omega 6 och att det hämmar järnupptagningsförmågan. Gah!

  Madde 2015-04-10 20:26:34 http://pixiebob.blogg.se
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Hej Madde! Jag håller med dig, jag älskar också quinoa!
   Men faktiskt, vad kul att du säger att man tänker så.. Jag har alltid gjort det men att det är faktiskt mycket mer nu när man tänker på det lilla miraklet också. Vilket bara är bra och hoppas det håller i sig efter så amningen blir densamma 🙂 Vilken vecka är du i? Lycka till med Omega 6 och ät en varierad kost med mindre och mindre mejerei så går det lättare än att bara slita, fast sluta helt går inte såklart så det behöver man ju inte tänka 😉 Kram och grattis till graviditeten!

   foodjunkie 2015-04-12 10:27:38
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry