Här kommer den härliga middagen jag nämnde att jag skulle ge er idag, den är verkligen härlig!
Börja med att steka lök (1 gullök) i kastrullen med olivolja. Skölj riset ( 3 dl), sen i med det i löken och ha i vattnet (8 dl). Smaksätt detta med en tärning hörnsbuljong och gurkmeja, samt två lagerblad och peppar. Dela på auberginen och gröp ur köttet, stek det i olivolja i små bitar med lite salt. När riset är klart så fyll auberginen med det och köttet och ha in i ugn medan du gör en sås. Koka ihop aivar och vispgrädde så kan du smaka av hur stark du vill ha den. Häll den fint på auberginen. Nu ska det här få mysa ihop sig till saftiga och härliga halvor i cirka 20 minuter på 200 grader. Riv en halloumi ost och ta ut dom snart klara halvorna, först ska osten på och få smälta i ugnen innan det är dags för servering! 🙂 Till dom här goda hade jag en vattemelonsallad med gurka, rädisor, spenat, isbergsallad, sugarsnaps och paprika. Hällde på lite balsamico, olivolja och salt.
Skulle kunna skriva massvis gott om gurkmeja men nu fokuserar vi på denna goda middag så ska jag dela med mig av det snart istället och våga krydda med mer gurkmeja på maten! Kram kram
English; Start by frying the onion to the pan with olive oil. Rinse the rice (3 cups), then in with the onions and keep in the water (8 ounces). Flavour this with one dice corners broth and turmeric, and two bay leaves and pepper. Share on eggplant and scoop out the meat, fry it in olive oil in small pieces with a little salt. When the rice is done, fill the eggplant with it and flesh, and have in the oven while you make the sauce. Concoct aivar and whipped cream you can taste how strong you want it. Pour it later on in the eggplant. Now let this get to cuddle up to the juicy and delectable halves for about 20 minutes at 200 degrees. Tear a halloumi cheese and take them out soon clear halves, the first to be cheese on and melt in the oven before it is time for serving! To them this good, I had a water melon salad with cucumber, radish, spinach, iceberg lettuce, sugarsnaps and pepper. Poured on a little balsamic, olive oil and salt.