F o o d e l i c i o u s

IMG_4968 IMG_4980 IMG_4982 IMG_4988 IMG_4999 IMG_5030IMG_5012 IMG_5015 IMG_5017IMG_5023

 

Här kommer den härliga middagen jag nämnde att jag skulle ge er idag, den är verkligen härlig!

Börja med att steka lök (1 gullök) i kastrullen med olivolja. Skölj riset ( 3 dl), sen i med det i löken och ha i vattnet (8 dl). Smaksätt detta med en tärning hörnsbuljong och gurkmeja, samt två lagerblad och peppar. Dela på auberginen och gröp ur köttet, stek det i olivolja i små bitar med lite salt. När riset är klart så fyll auberginen med det och köttet och ha in i ugn medan du gör en sås. Koka ihop aivar och vispgrädde så kan du smaka av hur stark du vill ha den. Häll den fint på auberginen. Nu ska det här få mysa ihop sig till saftiga och härliga halvor i cirka 20 minuter på 200 grader. Riv en halloumi ost och ta ut dom snart klara halvorna, först ska osten på och få smälta i ugnen innan det är dags för servering! 🙂 Till dom här goda hade jag en vattemelonsallad med gurka, rädisor, spenat, isbergsallad, sugarsnaps och paprika. Hällde på lite balsamico, olivolja och salt.

Skulle kunna skriva massvis gott om gurkmeja men nu fokuserar vi på denna goda middag så ska jag dela med mig av det snart istället och våga krydda med mer gurkmeja på maten! Kram kram

English; Start by frying the onion to the pan with olive oil. Rinse the rice (3 cups), then in with the onions and keep in the water (8 ounces). Flavour this with one dice corners broth and turmeric, and two bay leaves and pepper. Share on eggplant and scoop out the meat, fry it in olive oil in small pieces with a little salt. When the rice is done, fill the eggplant with it and flesh, and have in the oven while you make the sauce. Concoct aivar and whipped cream you can taste how strong you want it. Pour it later on in the eggplant. Now let this get to cuddle up to the juicy and delectable halves for about 20 minutes at 200 degrees. Tear a halloumi cheese and take them out soon clear halves, the first to be cheese on and melt in the oven before it is time for serving! To them this good, I had a water melon salad with cucumber, radish, spinach, iceberg lettuce, sugarsnaps and pepper. Poured on a little balsamic, olive oil and salt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej fina Foodjunkie!
  Vad är det för blad som du har som garnityr på toppen av det sista bilderna? Lila basilika?
  Tack för en trevlig blogg och grattis till bebis!

  Pelle 2015-05-30 17:23:30
  Svara
  • Svar på Pelles kommentar.

   Hej själv fina!
   Glömde skriva det så tänkte göra det i nästa när jag har bild på dom igen. Förlåt och du har så rätt så, lila basilika! Smakar och doftar lite extra mycket..
   Tusen tack för komplimang och hoppas den kan fortsätta inspirera! Sen kram för gratulationen från mig och Vega

   foodjunkie 2015-05-30 17:35:47
   Svara
 • Var tvungen att testa på denna rätt, det såg så himla gott ut. Och det blev det, trots att jag inte fick tag i alla ingredienser (bor i Norge, Tromsö, och där finns inte Halloumi ost att få tag på i en vanlig mat affär 🙁 ajvaren fanns inte heller i min butik), nästa gång jag gör rätten ska jag nog se till att skrapa ur mer av auberginköttet eller ha inne det i ugnen längre för auberginerna blev lite för hårda för min smak, älskar när de är mjuka. Tack för en sjukt bra inspirerande matblogg, blir alltid hungrig av att vara inne på den 🙂

  Maja 2015-05-28 13:42:45
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej Maja! Vad kul att du testade den och att du gillade det, även om det inte blev riktigt alla ingredienser.. Fast det gör ingenting, det är ju det som är lite kul. Att få testa sig fram. Och som du säger det är ju så gott när den är så där mjuk 🙂 Man kan ju göra vilken paprika sås, eller dessutom tomatsås till som helst, ville bara ge er en dunder lätt sådan. Tusen tack för din din komplimang, och hoppas du inte går för hungrig(!) gulliga du! Kram och Trevlig helg i Tromsö 🙂

   foodjunkie 2015-05-29 14:00:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!