Förlossningsberättelse

PicMonkey CollageIMG_4336 IMG_4339hhhhhIMG_4411 IMG_4426 IMG_4430

 

Här kommer min förlossningsberättelse! 🙂 Vilken magisk resa det är att vara gravid och ut kommer det någonting som man aldrig skulle kunna föreställa sig.. Alla känslor som kommer under tiden och som blomma ut när hon kom! Fösta bilderna ser ni mig i vecka 16, 20 och 32 efter det så var jag en enda stor boll och blev mer klumpig. Och det var någonting coolt efter magen var borta att kunna böja sig igen och sitta på huk utan att kravla sig upp.. Jag hade en väldigt snäll graviditet men det där med maten och smaken ändrades. Nu bara suktas jag efter fräsch mat och då var det mer att jag åt det för att ge henne näring. Och jag tror jag föråt mig på bröd.. 😉 Under tiden jag var gravid drömde jag att hon skulle komma 15/5.. Och på morgonen den 14:e vaknar jag kl 6 på mysigt ett hotellrum på Nobis ( kommer alltid komma ihåg Nobis om man säger så) Det var där jag började få mina latens värkar, dom som känns i ryggslutet och magen som mensvärk. Jag la mig i ett bad och sen kom frukosten serverad till rummet som jag hann lägga ut här på bloggen. Där satt jag och åt och försökte känna mig lugn. Medan jag visste att jag var öppen 3 cm redan från min BM redan veckan innan. Klockan blev dags för utcheckning och vi åkte hem och då kom det mer och mer i ryggen och det sipprar lite fostervatten.

Vi ringer då in till Danderyds förlossning och håller på med både värmekuddar och massage. Fick tips av min bästis om en app som mäter värkarna.. så man kan säga att min sambo hade att göra! kl 19 den 14:e satte vi oss i bilen och där blev det några riktigt ordentliga värkar men väl på plats blev jag såklart lugnare precis som alla säger. Men på tal om plats så var allt mer än förväntat, fick t o m lägga mig i ett stort varm bad med låtsas- värmeljus i cirka 2 timmar. Jag älskar att bada och trodde jag drömde när hon nämnde det. Precis som när hon efter badet hade tittat och sa att jag var 5cm öppen och säger att hon tror jag klarar det här galant utan epidral..

Coolt hinner jag tänka medan smärtan från en annan planet dundrar in.. Hur har andra ens klarat att genomgå det här förut och dom (jubel idioterna) som säger att dom skulle kunna göra det miljoner gånger till… Min sambo trycker på knappen för epidral och in kommer läkaren. En väldans tur då det kan ta upp till en timma vill jag bjuda alla på godisbilar som tack.. Det var nog min lustgas som prata sedan somnade vi båda två till 7 på morgonen den 15:e. Här berättar då våran mest underbara barnmorskor att jag är öppen nästan TIO cm men lilla underverket hade inte börjat komma ner.. Jag testade nog allting man kan göra under en förlossning. För man får inte vara öppen 10 cm under en längre period. Så efter några benböj och utfall kommer det in en läkare och nya omgång av fantastiska barnmorskor med ny energi.

Nu kan inte jag sluta gråta.. Det är väldigt svårt att hålla igen alla glädjetårar när jag skriver allt detta. Nu var vi 8 personer i rummet och här bestämmer man att inom fyra minuter måste hon vara ute och vi kommer använda sugklocka under dom minuterna annars blir det akut kejsarsnitt. Hör bara min älskade kille säga att det här klara du och jag hinner hitta några superkrafter jag inte trodde en människa hade. 5 krystvärkar senare låg mest den finaste, perfekta och älskade lilla skatt på mitt bröst och gjorde några ljud sedan letade hon direkt efter tutten.

Nu förstår jag att man kan göra det här miljoner gånger till och längtar efter en hel farm.. Det är är MAGI på riktigt! Och 1000 tack till Danderyds- förlossning, tack vare er och min kille blev min förlossning en jag inte ens kunnat drömma om. Men att jag drömde att hon kom den 15.05.15 blev sanning och rummet vi sov i sen var nr 15. Jag har helt klart ett nytt turnummer <3 ( hon kom ut 14.56 så kunde varit kl 15 oxå.. men vi kan väl runda upp hehe)

När vi kom hem fick hon hälsa på sin hund Bella som gick väldigt bra och Bella blir helt till sig när hon börjar grina, hon vaktar nog lite över henne och ska vara nära hela tiden. Sen ser ni himlen och den stora regnbågen som kom senare på kvällen när vi kom hem!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Äntligen hittade jag din blogg igen som helt plötsligt var försvunnen från Bloglovin – ett stort grattis till ert lilla underverk och jag hoppas ni alla mår superbra. Stor kram från Cypern!

  Helena 2015-08-15 11:07:50 http://www.helenaanderson.com
  Svara
 • Så himla fint!! Stort grattis <3

  Marinda 2015-05-31 18:44:59 http://Marinda.devote.se
  Svara
 • Åhh finaste jag läst tårarna droppar ner på tangentbordet …

  lisa 2015-05-25 22:38:16
  Svara
 • stort grattis! Skönt att gick bra. Bara börja jobba på nästa:)

  Jan Emanuel 2015-05-25 21:22:00
  Svara
  • Svar på Jan Emanuels kommentar.

   1000 tack Janne! Ett nytt kall i livet är ju helt klart att få vara vara mamma så fler blir det 😉 Kram från mig och Vega

   foodjunkie 2015-05-26 18:37:32
   Svara
 • åh men det låter helt fantastiskt! Verkligen magiskt varje gång när allt går som det ska och det inte blir några större komplikationer. Blev nästan lite sugen på att klämma ur mig en egen avkomma när jag läser, MEN det får vänta några år. Plus några till förlossningsberättelser som kommer skrämma upp mig istället för att lugna mig! 😉

  Elin 2015-05-25 19:33:18
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Det var det verkligen, fantastiskt!!! Magi på riktigt 🙂 Hahah jag var oxå rädd innan men sen blev jag lugn och tänkte bara på att hon skulle komma ut frisk så den rädslan släpper.. Du kommer förstå sen och hoppas inte om för lång tid för det är som sagt underbart! 🙂 Trevlig kväll och KRAM

   foodjunkie 2015-05-26 18:41:43
   Svara
 • Stort grattis till er och er makalöst söta lilla tjej! Hoppas att baby-bubblan är underbar.

  Emmy 2015-05-25 18:02:23
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!