A healthy spinach pie

IMG_5602 IMG_5619 IMG_5627 IMG_5631 IMG_5651 IMG_5656 IMG_5669 IMG_5678

 

Ni vet lukten när man bryner lök, blanda det med kantareller, så vet ni varför jag sa varför det luktade gott här hemma i förra inlägget. Det var inte bara en hungrig mage som längtade utan det är så gott när det luktar mat tycker jag. Vem som ska få äta den ska ni få se sen men tänkte dela med mig av receptet först 🙂

Basen kan man använda till vilken paj som helst, och variera innehållet varje gång. Sen kan man såklart använda samma ”topp” också.

Börja med att sätt på ugnen på 175 grader. Ta fram en bunke och blanda ner

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 msk kokosfett
  • 1 ägg
  • salt

Detta ska du platta ut på en pajform och förgrädda i 10 minuter.

  • 1 gullök
  • 1 vitlök
  • 1/5 purjolök
  • 1 stort paket (200g) färsk spenat
  • 3 dl kantareller
  • timjan, salt och peppar

Börja med att bryn löken. Stek kantarellerna i en annan stenpanna med ingenting för att få ur dom vätska så dom int blir som gummi. Ha sedan dom i löken och en stor härlig klick smör.  Låt som få lite färg och sedan i med all spenat. Låt den endast sjunka ihop och inget mer. Lägg i den förgräddade pajformen och började blanda;

  • 3 dl kvarg ( eller 1 dl creme frech och 2 dl kvarg)
  • 3 dl ost ( permesan och greve använde jag)
  • 3 ägg
  • salt och peppar

Vispa allt och smaka av sen häll det över den halvklara pajen. Nu är det sista momentet, in i ugnen! Ca 30 minuter på 175 grader. Det är bra att hålla lite koll då den lätt får färg men inte stelnar. Sen är det bara att njuta. Denna går jättebra att frysa och värma på till lunch eller annat mat tillfälle 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • oh my gosh! 😀 detta recept ska prövas i helgen! har både kantareller (från höstpromenader 2014) samt ekologisk spenat i frysen 🙂

    kram till dig edita och grattis till er fina lilla dotter <3 har följt dig en längre period nu och mår alltid så bra när jag klickar mig runt här inne. tack för all inspiration! trevlig helg.

    amanda 2015-06-05 10:56:44 http://bootylicious.devote.se
    Svara
    • Svar på amandas kommentar.

      Åh wow det lät helt underbart, jag ville mest visa receptet så köpte frysa kantareller vilket inte alls är i närheten av att göra på egen plockade! Lyckos, hoppas du fick till den och njöt!
      Men vilka fina ord du skriver med också, nu gjorde du min dag! TUSEN TACK, att få inspirera är verkligen någonting som får mig bara att vilja ge ut mer och blir så glad att ni faktiskt tycker det!
      Sen tack fina du för gratulationen, det är magisk! KRAM från mig och Vega

      foodjunkie 2015-06-07 18:10:13
      Svara
  • Åh verkar underbart gott! Min man är dock allergisk mot nötter, kan man använda något annat ”nyttigt” mjöl istället för mandelmjöl i pajskalet? 🙂
    Kramar!

    Sara 2015-06-02 09:03:34
    Svara
  • Men jag orkar inte vad gott!!!! Jag äskar spenat men har aldrig hittat ett bra recept. Nu har jag ett, äntligen! Skippar möjligtvis lite av osten eftersom jag har lite svårt för smaken. Men jag ska verkligen testa 😀

    Elin 2015-06-01 20:53:25
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      åh vad roligt att du tycker det 🙂 och bra att du äntligen fått ett att göra något med den sjukt nyttiga spenaten! Ta lite mindre och ost eller bara mildare variant och ta bort permesan osten.. Hoppas du gillar sen när du gör den 🙂

      foodjunkie 2015-06-01 22:59:58
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!