From my favorite book

IMG_6203 IMG_6204 IMG_6208 IMG_6218

 

Här har vi ju ett recept som jag tror alla i världen skulle gilla.. Om man gillar potatis vill säga. Som det står här så varför göra det en gång när man kan göra det två gånger och få bättre resultat. Dom här dunder goda bakade potatisarna är ett recept från Malibu Farms kokbok och det bjöds på min kusins student. Det bästa är att man kan förbereda dessa dagen innan och ha dom i ugnen innan servering så dom blir varma och lite krispiga på toppen. Dom kallas nämligen ”bakad två gånger yoghurt potatis”.. Du behöver bara

 • 4 st bakade potatis
 • 1 dl smör
 • 1 dl yoghurt, creme fraiche eller gräddfil
 • 1 dl ost ( välj din favorit )
 • salt och peppar

Börja med att dela potatisen och baka den i ugn i ca 30- 60 min tills dom är mjuka.  Skopa ur potatisen men lämna lite kanter som små skålar. Blanda nu potatisen du gröpte ur med resten av ingredienserna tills smöret är smält. Nu kan du även smaksätta med mer ting om du vill eller lämna den så här goda och enkla. Lägg i den goda potatis-röran i potatisskålarna du gröpt ur och ha i ugn igen i ca 10-12 minuter på hög värme.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Edita!
  Superhärlig blogg! Receptet ser jättegott ut- tänkte testa det redan ikväll. Vad serveras bäst med dessa potatoe skins?
  Kram!

  Andrea 2015-06-12 17:17:59
  Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Hej Andrea! 1000 tack rara du! Vad kul att du tycker det. Förlåt för sent svar men vi hade grillat till.. lax och kyckling 🙂 KRAM

   foodjunkie 2015-06-14 15:42:09
   Svara
 • Åh vad gott det låter och ser ut. Vad använde? Yoghurt eller créme fraiche?

  Stina 2015-06-12 12:09:12
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Hej Stina! Vad kul att du tycker det, jag håller med dig! Jag använde mig av crème fraîche 🙂

   foodjunkie 2015-06-14 15:39:11
   Svara
 • Hej Edita! Först och främst ett stort GRATTIS till din magiska dotter. Så himla fint att få följa din resa och du inspirerar en massa! Jag skulle vilja skicka ett mejl till dig med en förfrågan, och har försökt finna din mejl men kan inte hitta den här på sidan. Har du möjligtvis lust att skicka den antingen här eller till min mejl så ser jag fram emot att berätta 🙂 Stor kram vackra du!

  Katrin - Tap Into Your Greatness! 2015-06-11 14:48:41 http://www.katrinselmer.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!