In my mind

IMG_6928

 

Dricker ni eller äter ni light produkter eller ”low fat” produkter? Äter ni när ni blir hungriga? Sover ni när ni blir trötta?

Jag har som sagt inte denna blogg för att använda några som helt pekpinnar eller ger ut dieter utan vill bara inspirera och ge tips. Och just detta är bara en av hundra saker som går i en mammas huvud. Vega sover när hon blir trött och själv sitter jag med tändstickor i ögonen ibland för att exempelvis få se klart en film. Förr sov man när solen gick ner och detsamma när den gick upp gick vi upp. Dom gick ut och jagade när det var dags för mat och inte som vi får se ett matlagningsprogram och vi blir sugna på någonting och äter. Vi stretar emot våra egna kroppar känns det som.. Och lyssnar nog alldeles för lite på den.

Så har vi det här med light produkter och low fat produkterna .. Vore ju underbart om det vore så bra. Mindre socker och mindre fett! Jag ska säga hur jag tänker.. för jag tycker det är lite läskigt med aspartam som är själva sötningsmedlet. Det är våran generation som får se vad den gör mot våra kroppar.. om det fastar så mycket i levern som jag har hört eller vart det tar vägen. Men det kommer alltid komma någonting som våra producenter tjänar pengar på. Socker och agave tar nämligen väldigt ”stor plats” till skillnat mot sötningsmedel och dom kan tjäna så mycket pengar på det. Det är som att man lika gärna skulle kunna ta bort cigaretter men det är tyvärr någonting dom tjänar biljoner på. Som när dom gick ut med att ersättning är bättre än vanlig modersmjölk.. och att det gick så långt att dom i fattiga länder blanda ut det med smutsigt vatten och spädbarn dog 🙁

Nu tycker ni kanske jag sitter som en orolig mamma och skriver av mig men jag kommer försöka ge min dotter ren mat och inte det som gjorts på ett laboratorium. Men då kanske det har kommit så långt som nu när folk smugglar cigaretter för att skatten blivit så hög på dom i vissa länder att det blir samma att dom smugglar light produkter ..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag har börjat tänka mycket mer på det här den senaste tiden. Försöker köpa ekologiskt och blivit betydligt mindre kött senaste året. Svårt för känns som att det är så himla mycket att tänka på: bra för miljön, bra näringsinnehåll, nyttigt (bra proteiner och inte för mkt kalorier) och inte minst smaken också. Sen är det ju delvis en ekonomisk fråga, men jag lägger en ganska stor del av inkomsten på just mat. Tycker det är ett väldigt intressant ämne. Skulle jättegärna ha en matkasse från årstiderna som kom varje vecka men det går inte med mitt boende för tillfället. Jag är lite skeptisk till bars och sånt och försöker att använda sunt förnuft snarare än strikta regler 🙂
  Är en ny bloggläsare och har snart gått igenom hela arkivet och måste säga att jag älskar din blogg! Så inspirerande! Tack!

  Cecilia 2015-06-20 14:04:44
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Jag tycker et är helt fantastiskt att man börjar tänka mer på det. Även om det kan kosta lite extra, men det är det värt tänker jag! Jag är som sagt uppväxt med föräldrar som alltid handlat ekologiskt så all credd till dom som kommer på det här själv ovh tar tag i det! TUSEN TACK för din kommentar, blir så otroligt glad när jag hör att det inspirerar det jag gör då det är mitt mål. KRAMAR

   foodjunkie 2015-06-24 11:04:17
   Svara
 • Ja man undrar verkligen vad det är som gör att vi blir så sjukt påverkade av allt runt om oss? Läskigt faktiskt!
  Blir så himla ledsen när jag ser tjejer (som det oftast är) som lägger upp bilder på mat som oftast är för lite mat i förhållande till att de oftast tränar. Sen ska det hetsas om dessa sockerfria hela tiden, visst är det inte bra med för mycket socker MEN kan man äta socker utan problem (dvs man har inte diabetes) ibland, det är ju inget måste men att äta en ”vanlig” muffins eller liknande kommer inte göra någon skada för en frisk person.
  Jag som har diabetes blir galen på alla dessa dieter, hets om kolhydrater och allt vad det kan vara! Plus det där om mängden mat på tallriken. Tror att jag äter för typ två personer, iof tränar jag mycket men vi behöver mycket mer mat än vad vi tror. Av bra kvalité såklart 🙂
  Svävade iväg lite där, men bra inlägg! Vi behöver oss en tankeställare ibland 🙂

  Elin 2015-06-19 19:18:02
  Svara
 • Du satte ord på mina tankar!

  Marinda 2015-06-18 19:43:10 http://marinda.devote.se
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Hej Miranda! Visst är det lite läskig om man tänker på det, att det faktiskt handlar om att dom ska tjäna pengar och inte hälsan..

   foodjunkie 2015-06-19 10:40:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!