Lovely dots is quinoa

IMG_7430 IMG_7439 IMG_7445 IMG_7449 IMG_7458 IMG_7462  IMG_7471 IMG_7478

 

Man skojar inte bort dessa quinoa biffar i första taget! Min stora kärlek här hemma är inte vegetarian som jag men äter gärna dom till middag istället för den där köttbiten. Det tycker jag är ett bra betyg. Om man skulle fråga skulle jag nog inte få det som svar utan jag bara vet. Han älskar kött men förstår tänker med att vara vegetarian. Jag är ju som sagt ingen tant som säger vad man inte får göra eller inte. Så njuter han med sin köttbit så blir jag glad men det är ju som sagt jag som lagar maten så det blir inte ofta. Har fått frågan nämligen vad lagar jag om vi är två i hushållet och ena är vegetarian? Då är detta perfekt 🙂

 • 3 dl quinoa ( jag kokade mer så jag har till lunch imorgon)
 • 1. 5 dl rivna morötter
 • 1.5 dl riven ost
 • 1 dl creme fraiche
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 dl mandelmjöl
 • 3 st ägg
 • salt och peppar efter behag
 • smör att steka i

Det blir ganska många som ni ser så perfekt att ha till lunch-lådan! Kram

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Verkar riktigt goda. Kanske dum fråga, men är det 3dl kokt eller okokt quinoa?

  Linda 2017-01-09 20:30:13
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Åh dom är jättegoda 🙂 Va ökul att du hittade det receptet, ska jag nog själv göra snart oxå! Det är kokt quinoa. Kram och lycka till

   foodjunkie 2017-01-09 23:43:21
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Tack! Tänkte nästan till det. De blev supergoda ? Hade inte Creme fraiche hemma, så jag bytte det mot kvarg. Det funkade bra.

    Linda 2017-01-10 19:20:56
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     ÅH fina du jag såg på instagram, det såg så himla gott ut!!! Och jag blev så glad 🙂 🙂 🙂 Tack <3

     foodjunkie 2017-01-13 10:33:48
     Svara
 • Jag gjorde morotsbiffar för några år sedan när jag var hemma från skolan och var sjuk (hade då dille på morötter som pågick några år! Haha!).. Var riktigt gott, massa morötter och vitlök, sen salt och peppar. Plus ägg såklart som höll ihop härligheterna 🙂
  Vad kommer det sig att du är vegetarian? Jag skulle inte klara av det tror jag, tyvärr. Men jag älskar kyckling och det är lite bättre för miljön har jag hört nån stans? Och det är nog det som jag skulle få stora abstinensbesvär av att vara utan, haha 😉
  Förstår att det är lättare nu när det finns så många bra alternativ till kött och kyckling (för fisk äter du har jag sett), plus proteinpulver om man inte skulle nå upp i ”rätt” mängd protein…

  Elin 2015-06-23 17:02:20
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Åh det är ju jättegott! Ska jag göra ikväll kanske 🙂 Tack för tipset.
   Jag har nog alltid varit lite smyg vegetarian, aldrig gillar riktigt det här med kött, skinka, kyckling osv. Mina föräldrar försökte och försökte men det blev nog mest två tuggor.. Jätte barnsligt tyckte dom men det har hållt i sig. Sen nu när vet bättre tycker jag bara det är skönt att jag inte gillar det. Men fisk är jag glad för att jag gillar.. Jag äter vegetarian kosttillskott från apoteket för att hålla kroppen i balans men jag är bra på att få i mig protein annars från bönor och diverse.. 🙂 Har du testat och ha köttfriadagar? Kram

   foodjunkie 2015-06-24 11:13:13
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Ahaa, då förstår jag. Tur att det finns något som passar alla, så ingen blir utan mat 🙂
    Alltså ibland om jag äter lunchbuffé så väljer jag det vegetariska, samt att jag älskar spenatomelett så det gör jag ibland. Men annars är jag tyvärr ganska dålig på att faktiskt göra vegetariskt, men äter mycket grönsaker iallafall! Allltid något! Lasagne är en sån rätt som jag har lite svårt för när det gäller smaken (vet inte varför? Har alltid varit så?!?) men testade att göra med keso, spenat och lite andra grönsaker och det blev faktiskt gott! Då kan man ju skippa köttet eller minska mängden kött väldigt mycket. Samma sak med köttfärssås, då brukar jag lägga i lite olika grönsaker och svamp för att inte använda så mycket kött 🙂 Lite ”duktig” är jag 😉

    Elin 2015-06-24 16:01:13
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!