Nämen hallå där.. Vi är med i tidningen! Jiho sa jag för jag tycker det är jättekul. Jag, min pappa, syster och Mira har gjort 5 recept och dom är med i Femina. Tyvärr i förra numret men tänkte att jag kan dela med mig av recepten till er här istället. Pizzan har jag delat med mig innan så vill ni testa den grymt goda och hälsosamma pizzan så hittar ni recepten genom att trycka HÄR! 🙂
Sen har vi den uderbara zucchini-pastan som är väldigt lätt att göra men härlig att bjuda på när man får besök då det här receptet är för 4 personer;
- 4 st fasta zucchini
- salt och peppar
Pesto
- 1 dl valnötter
- 1 dl olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- 2 krukor basilika
- 1 rejäl näve bladpersilja
Torkade tomater
- 20 st coctailtomater
- olivolja
- salt
Till servering
- Färska basilikablad
- Nyriven permesanost
Börja med tomterna. Skölj och torka tomaterna, lägg dom i en bunke. Häll över lite olivolja och vänd runt. Dela tomaterna på mitten och lähh ut på plåt Strö över lite salt och ställ in i 80-100 grader varm ugn och låt stå i några timmar tills det har torkat upp. Kör alla ingredienser till peston i en mixer. Nu till pastan som är gjord av zucchini. Använd gärna en mandolin annars skär tunna skivor på längden och kasta bort kärnorna. Koka upp saltat vatten Lägg ner zucchinin i det kokande vattnet i några sekunder och häll genast av. Häll tillbaka strimlorna i kastrullen och blanda runt med peston.Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma varma tallrikar och garnera med tomaterna, några blad basilika och den nyrivna permesanen.