Foodjunkie vs Femina

IMG_7557 IMG_7559 IMG_7565 IMG_7568 IMG_7576 IMG_7598 IMG_7599 IMG_7607 IMG_7608

 

Nämen hallå där.. Vi är med i tidningen! Jiho sa jag för jag tycker det är jättekul. Jag, min pappa, syster och Mira har gjort 5 recept och dom är med i Femina. Tyvärr i förra numret men tänkte att jag kan dela med mig av recepten till er här istället. Pizzan har jag delat med mig innan så vill ni testa den grymt goda och hälsosamma pizzan så hittar ni recepten genom att trycka HÄR! 🙂

Sen har vi den uderbara zucchini-pastan som är väldigt lätt att göra men härlig att bjuda på när man får besök då det här receptet är för 4 personer;

 • 4 st fasta zucchini
 • salt och peppar

Pesto

 • 1 dl valnötter
 • 1 dl olivolja
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 krukor basilika
 • 1 rejäl näve bladpersilja

Torkade tomater

 • 20 st coctailtomater
 • olivolja
 • salt

Till servering

 • Färska basilikablad
 • Nyriven permesanost

Börja med tomterna. Skölj och torka tomaterna, lägg dom i en bunke. Häll över lite olivolja och vänd runt. Dela tomaterna på mitten och lähh ut på plåt Strö över lite salt och ställ in i 80-100 grader varm ugn och låt stå i några timmar tills det har torkat upp. Kör alla ingredienser till peston i en mixer. Nu till pastan som är gjord av zucchini. Använd gärna en mandolin annars skär tunna skivor på längden och kasta bort kärnorna. Koka upp saltat vatten Lägg ner zucchinin i det kokande vattnet i några sekunder och häll genast av. Häll tillbaka strimlorna i kastrullen och blanda runt med peston.Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma varma tallrikar och garnera med tomaterna, några blad basilika och den nyrivna permesanen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Underbar blogg! Underbara tallrikar! Vart är dom ifrån? 🙂

  Hanna 2015-07-12 10:51:02
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tusen tack fina du! Dom är köpte på Asplund på sibyllegatan.. tappade namnet på vad dom heter.. men dom finns där! 🙂 Kram

   foodjunkie 2015-07-12 13:16:25
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!