Beetroot – burger

IMG_7938 IMG_7941 IMG_7947 IMG_7949 IMG_7961 IMG_7973

 

På tal om rödbetor från förra inlägget. Rödbetsburgaren är ju helt klart en favvo nu när hamburge-trenden är här. Tycker det är hamburge-hak överallt och mer blir det. Ingen resturang vill missa den och ingen vill missa att smaka. Tycker om den hälsosamma trenden mer som explodera här i Stockholm för nåt år sedan. Den hoppas jag den kom för att stanna. Älskar när folk tar hand om sina kroppar. Lever sunt och har kul! Det är ett fint sätt att vara självkär på, visa sin egna kropp att du tycker om den utan att skryta. Jobba fram sitt egna resultat genom träning tar ett tag men vägen dit är bara för att man bryr sig om sin hälsa. Sedan har vi den älskade maten. Jag älskar ju mat som ni säkert vet och förstår. Man behöver inte se ut som ett berg för att älska mat, utan tvärtom tänker jag- veta vad kroppen behöver genom mat. Vi är ju levande maskiner och behöver bränsle! Och då kan vi ju inte få i oss något skräp, det kommer vi inte långt på. Så ät dom är goda rödbetsburgarna och glid genom dagen men tänk på om ni ska passa på att göra  rödbetssåsen som jag gjorde förra inlägget så kan ni kissa rött 😉

 • 500 g rödbetor (råa och väl skrubbade)
 • 1 gullök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 dl havregryn
 • 1 msk kesella
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • olivolja till stekning

Riv rödbetorna och löken. Pressa ut all väska. Blanda nu rester med det. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ned sex st biffar. Stek på medelvärme till det fått en fin yta. Detta är tips vad vi hade i;

Tillbehör

 • 2 avokado
 • 1 näve groddar
 • några skivor rödlök
 • skivor av surdegsbröd

Pepparrotskräm

 • 1 dl kesella, lätt
 • 1 tsk äppelcider- eller vitvinsvinäger
 • 1 vitlöksklyfta
 • färskriven pepparrot efter smak
 • salt och peppar

Det här var ytligare ett recept som vi gjorde i tidningen Femina, så himla kul tycker jag! Ni ska få se sen vad jag ska göra med den svenska färskpotatisen. Hoppas ni tycker det smakar gott och har en underbar fredag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!