Gazpacho

IMG_0003 IMG_0004IMG_0017IMG_0022IMG_0053IMG_0066IMG_0074IMG_0106

 

Hej hej hemskt mycket hej! Här njuter vi till fullo och har inte hört någon klaga på någonting än. Världens bästa semester! Det här var det recept jag ville ge er nu när semestertider kommer. Den är dessutom en nationalrätt här i Spanien. Fins nog ingen resturang som inte har denna på menyn. Det är perfekt att ha stående i kylen och bara slurpa i sig när suget kommer in. Det är ju nämligen så att med många mat rätter så är dom godare dagen efter. Så det gör absolut ingenting om den får stå och mysa ihop sig lite!

Det är gazpacho jag har gjort och det är lätt som en plätt. Jag gillar när den är smakar lite mer gurka än tomat. Där kan man alltså bestämma och variera lite hur man vill. Vill man ha lite mer paprika så tar man det eller mer lök .. ja ni fattar. Det är så perfekt också i värmen att få i sig en kall matig soppa! Tips är ju att fin hacka små bitar av paprika och gurka att toppa med och ha något gott bröd till.

 • 1 gurka
 • 5 urkärnade tomater
 • 2 röda paprikor
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 gullök eller 2 charlottenlökar
 • 1 dl matolja
 • 3 msk vinäger, jag använde äppelcider-vinäger
 • 1 grönsaks- buljongtärning
 • is

Först och främst, skölj allt ordentligt, sedan hacka upp allt. Koka ihop buljongen med cirka 1 liter vatten. Mixa allt och mätt hur tjock du vill ha den med buljongen. Ha i is och mixa tills den är så slät som du behagar. Nu ska du smaka av med salt och peppar. Detta är en väldigt nyttig maträtt så hoppas ni med njuter till fullo. Smaklig måltid mina sköna bönor! 🙂

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Bra blogg!! Vart kommer dom fina glasen ifrån med guldkant?:)

  Amanda 2015-07-15 13:04:49
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Tusen tack Amanda! Dom har jag köpt på en marknad här nere i Marbella. Hoppas du ska hit så finns dom förhoppningsvis!

   foodjunkie 2015-07-16 01:17:18
   Svara
 • Åh, älskar gazpacho! Det är verkligen en sommarfavorit. Fin bikini du har också 🙂

  Cecilia 2015-07-13 00:02:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!