Tasty aubergine

IMG_2802 IMG_2808  IMG_2812

 

Nu har jag faktiskt tidsinställt detta för vi är fortfarande på stranden och lattjar. Tänkte att ni som alla andra gör, älskar att äta grillad mat. Det gör vi nog alla tror jag! Glöm inte att lägga på några skivor auberginer, dom är så saftiga och granna nu. Jag gjorde dom olika tjocka skivor för att se vilken som blev godast, kunde dock inte bestämma mig. Men knepet är att göra en lätt marinad i en skål

 • olivolja
 • citron
 • vitlök
 • färska kryddor – gräslök, rosmarin , timjan hade jag
 • salt & peppar

Lägg sedan ner dessa uppskurna skivor så smaken sätter sig sig fint på dom innan dom ska mysa på grillen. För hoppas ni får till en grillning nu i helgen! Annars är det verkligen inte fel att göra detta och lägga i antingen ugn eller stekplattan. Aubergine är nämligen ett bra alternativ att ha till maten. Både fettsnålt, fiberrikt, B-vitaminer, antioxidanter  och framför allt koppar finns det fullt av. Precis som nästan alla andra grönsaker och frukter så sitter det lite extra bra vitaminer i skalet så är nu inte bara fruktköttet. Men ett bra tips att lägga på minnet, att dom måste också skydda sig mot solen och föroreningar så därför har dom denna starka färg som apelsin ex. Skrubba den och riv i lite skal i yog

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!