Lite så här kan det se ut just nu när vi fått besök. Vi är 10 styckna som bor här nu så idag blev det att vi ställde maten i köket så fick man ta sig en tallrik och fylla på det man ville ha. Det fanns grillade kyckling vingar, olika kött som grillats sedan in blandat lite marinad. Köttet låg framme ett tag så man inte grillar det när det är det kallt. Lite salt och peppar innan det grillas. Medans det grillas hackades det upp persilja fint, drog lite olivolja på, salt och peppar och hela skivor vitlökar pressades. Det får ligga kvar just där på skärbrädan. För nu ska köttet skäras upp på den skärbrädan och det ska få blandas ihop med alla dessa smakar.
Jag gjorde en grönsaks-gryta / sås att ha till eller till oss som inte äter kött. Började med att bara hacka upp
- zucchini
- paprika
- lök
- tomat
- vitlök
Fräs detta i smör och olivolja, häll i lite krossade tomater och matgrädde. Lägg lite färska kryddor och smaka av med salt och peppar. Den är perfekt till bulgurn och broccolin. 🙂 Nu vet ni nog i det här laget at jag lagar mat med färska kryddor för det mesta. Ska visa er det bäst tipset och knepet med just en av dom imorgon! Ha en fin söndag alla ni FINA ni! KRAM
Så mycket gott, man blir riktigt hungrig!
Hej Maria! Vad kul att du tycker det, men kan inte att göra dig hungrig 😉 Hoppad du fick i dig någonting GOTT du med!
****Förlåt mitt rättstavingsporgram ändrade från MarJa till Maria..
Alltså nej STOPP! Jag orkar inte mer- allt ser så sjukt gott ut! Tror jag ska flytta in hos dig, och det bästa av allt är att jag äter galet mycket mat. Mest kött och grönsaker men också potatis och pasta. Gärna bönpasta som jag har fått dille på 🙂 haha!
Haha vad söööt du är! Vilken tur och att det inte var tvärtom! 😉 Då kan du blir minassistent 😀 Jag hade ju en dille på bönpasta när jag var gravid 🙂 Så lagt ut några recept om det så du vet. Kram
Hej 🙂
Måste först bara tacka för en helt fantastisk blogg, finns så otroligt mycket inspiration att hämta här. Blir alltid på så bra humör och full med energi efter man varit in och läst 🙂
Jag tänkte höra om du skulle vilja skriva hur det kommer sig att du valde att bli vegetarian? slutade du tvärt eller trappade du ner?
Jag själv har börja välja fler och fler vegetariskalternativ men tycker det är lite svårt, blir mest alternativ ifrån frysdisken men skulle hellre vilja laga maten själv. Har du några tips på hur man ska tänka och vad man kan ersätta en klassiskvardagsmiddag med?
Hoppas jag inte är allt för otydlig i min kommentar 🙂
Varma hälsningar Hanna
Hej Hanna!
TUSEN tack <3 Det är verlkigen era komlimanger som gör att det är så kul att massa mer för blir så rörd hela vägen in i hjärtat när ni säger det. Kommer somna med ett leende på läpparna nu! 🙂
Jag har alltid varit lite kinkig sen jag var liten med kött har mamma sagt även om dom velat lära mig.. Så det var väl sen när jag fick välja själv som det aldrig blev och nu när jag vet bättre så är det bara skönt att jag "slipper" och äta. Jag tycker du ska börja med köttfria dagar som jag hört flera gör och sen känner du hur renare man känner sig. Så kan du ha dom dagar du väljer att äta kött. Och dom dagarna kommer blir färre ju mer du gör så för du tappar suget. Jag tycker inte man ska vara för hård mot sig själv, då blir det inge kul!
Jag äter som sagt fisk och skaldjur så det blir det en hel del av men tänk mycket bönor och bulgur och sånt härligt.. Gör det inte för svårt bara! Sen försöker jag alltid få upp lite recept här ju och dom är vegetariska!
Hoppas du fick lite svar.. ?
Kram
Tack snälla för jättebra svar 🙂
Kram Hanna
Vilken tur 🙂 Trevlig helg! Kram