Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Give the food some love

IMG_5563 IMG_5566 IMG_5584 IMG_5598IMG_5609

Jag undrar om vissa kan prata med någon slags matgud eller om det äns finns någon. Eller så vi är alla små mat- gurus.. Allt gäller ju bara att ge lite tid och kärlek. Som detta. Min gudmor har alltså odlat allt det jag äter där på tallriken. Eller inte chevreosten.. men västerbottenost-pajen har hon även gjort. Så det där med att ge det i tid och kärlek stämmer veklingen, för redan som ett frö börjades det längta tills dom blev färdig vuxna och smarriga. Rödbetorna var gudomliga! Men visst var det coolt att dom hade samma färg som rödbetorna dom där bönorna, innan man kokade dom. Tänk vad fint med små lila bönor hängandes i trädgården. Det slutar inte med härligheterna här utan det var kantareller som hon och mamma hade plockat också som jag fick äran att äta upp!

Det är svinenkelt att slänga ihop en västerbottenpaj och det är alltid trevligt och ha nu när man äter kräftor eller så gör man bara en stor sallad och en skiva paj till. Just det här receptet är min pappas från Per Morberg böcker som dom gjort ihop. Tryck HÄR för att se. Det min gudmor hade gjort som jag tyckte var så gott var att ha i st: Agur ( som en gorgonzola eller roquefort). OTROLIGT GOTT måste jag säga och ge er som tips!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Foodjunkies webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Sassa Asli
  Hälsa
  Ida Warg
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind
  Marie Serneholt