HEALTHY SALAD

IMG_7149 IMG_7151 IMG_7156 IMG_7169 IMG_7189

 

Denna extremt nyttiga och fräscha salladen är så enkel och perfekt att ha till mycket. Bara tre olika ingredienser. Fänkål, päron och granatäpple. Ta fram en osthyvel och börja hyvla. Börja med att skölja och sedan hyvla både fänkål och päron. Jag hade ett huvud fänkål och två päron och en hel granatäpple. Det behövs inte en hel granatäpple men just igår använde jag mig av det. Det var för att jag skulle tömma min kyl och gå på picknick med mina älskade tjejer. Vem älskar inte granatäpple tänkte jag.. Ska visa mer om gårdagen snart. Vi blev en drös med snygga tjejer som passade på och mysa innan alla skulle ut i vilda och vida världen igen. Jag själv är i Barcelona nu.

Ni som har svårt för fänkål är detta ett väldigt bra tips att göra. Då fänkål är väldigt hälsosamt för våra kroppar! Både immunförsvaret, magen och hjärtat.. och såklart förbränningen. Det sistnämnda tycker jag man t o m känner på smaken! Men för att göra smaken lite mildare hade jag i en citron dressing på denna sallad.

 • citron
 • vitvinsvinäger
 • linfröolja ( går bra med vanlig olivolja)
 • salt
 • svart peppar
 • chilifingor

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Måste bara börja med att säga att du bjuder på så otroligt mycket gott och fräscht på bloggen. Jag använder ytterst sällan fänkål i matlagning för jag vet aldrig vad jag ska göra med den förutom i fisksoppa. Testade denna sallad och jag älskade den, tack för tipset. //Andrea

  Andrea 2015-09-02 15:17:54 http://hemmahosandrea.se
  Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Hej Andrea! Nu gjorde du mig väldigt glad. Tusen tack rara du! Vad kul att du vågade testa någt annat än vad du bruka. Och det är faktiskt så att fånkål är bara gått att koka som den är i saltat vatten. Testa det och skär sedan upp när den är mjuk och lägg upp på varsin tallrik. Häll lite olivolja och salta och peppra bara 🙂 Kram

   foodjunkie 2015-09-02 22:50:25
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Hej! Tack för tipset om att koka fänkål, jag testade och det var ju så gott. Tack tack tack. Jag serverade fänkålen med lax i ugn, massa färska örter, citron och chili. Jättegott tillsammans. http://hemmahosandrea.se/2015/10/05/kokt-fankal-och-lax-med-farska-orter-och-chili/

    Ha en fin dag/Andrea

    Andrea 2015-10-05 14:16:42 http://hemmahosandrea.se
    Svara
    • Svar på Andreas kommentar.

     Hej Andrea! Det var de lilla, det är ju jag som ska tacka dig som testade och skrev tillbaka till mig 🙂 så TACK fina du! Nu gjorde du mig jätteglad. Och det låter ju fantastikt gott, kanske jag härmar och gör ikväll! 🙂 Ska in och spana direkt på länken du skickade!

     Ha en underbar vecka! Kram Edita

     foodjunkie 2015-10-06 12:33:34
     Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Tack för tipset, det ska jag testa 🙂 Ha en fin dag/Andrea

    Andrea 2015-09-03 08:57:54 http://hemmahosandrea.se
    Svara
    • Svar på Andreas kommentar.

     Hoppas du gillar det med! Salladen du testade är jättegdo till lax tycker jag så du vet 🙂 Tack detsamma! Kram

     foodjunkie 2015-09-03 11:34:28
     Svara
 • Päron är verkligen en underskattad frukt! Blir också väldigt god i paj, både mat-och eferrättspajer 😉

  Elin 2015-08-27 15:59:33
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Mmmmums, jag älskar päron. Dessvärre känns dom underskattade om du skriver! Så perfekt och slänga ned i smoothie oxå 🙂 Kram

   foodjunkie 2015-08-27 21:20:27
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!