Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ALL YOUR QUESTIONS WITH ANSWERS

 

 

IMG_1132

Hej! Jag är en ny läsare, som verkligen gillar din blogg! Inspirerande bilder och recept för någon som jag som är intresserad och tycker det är kul med vegetariskt, raw food och nyttig mat, men är rätt nybörjare på området. Jag undrar om man kan få veta lite om din bakgrund, sånt är så spännande tycker jag 🙂 variabla hur är du uppväxt? Vad gjorde du innan du började blogga? Och hur kommer det sig att ni har hus i Spanien? Tack för en härlig blogg!

Hej Elin! Vad kul och VÄLKOMMEN!! Jag är i från mälarhöjden där jag växte upp med min familj på mamma,pappa och syster. Vi har alltid rest mycket även om det har varit till fårö för att pappa skulle surfa eller om det var till korsika för att hänga med andra familjevänner. Jag var väl familjen svarta får och ville bara hänga med kompisar men idag är jag glad för att dom släpade med mig på alla äventyr. Då jag ÄLSKAR att hitta på saker och se nya platser. Mat har alltid varit en STOR del i vardagen. Pappa hade resturang och mamma tänker bara ekologiskt. Vi är en väldigt liten släkt så nu när jag träffat min sambo som har 8 syskon bara och hans mamma har ca 42 barnbarn kan man säga att vi växt i familjen men det finaste är våra ( ett är gemensamt än så länge 😉 ) barn. Så huset i spanien kom sig narutligt då en vän bodde där, vi ville vara i värmen, laga god mat med familj och vänner. Jag älskar att handla mat och få komma hem med den är då ännu roligare och det bästa av det är ju såklart att äta den. Maten ska vara enkelt och fräsch för kroppen är mitt må. Jag har jobbat i en inredningsbutik och efter det hade jag en salong innan jag vart mamma ledig och har bloggat. Kram

Åh vad kul!Jag undrar om du har någon annan sysselsättning än bloggen? Och om ni hyr bil nu när ni bilar hem till Sverige eller åkte en av er ner med bil? Tack för en härlig blogg med helt underbara bilder! Kram

Hej Sandra! Just nu är jag mammaledig och innan hade jag en salong. Vi har bara hyrt bil en gång.. Jag gillar inte att bila så hoppas det inte blir fler gånger hehe.. TUSEN TACK och kram

Åh va roligt med frågestund! Jag som är en trogen läsare har massa frågor 🙂 Men första frågan, kan du inte berätta lite om din fina familj? Ni verkar ha det så mysigt tillsammans. När börja du blogga? och hur lång tid tog det innan bloggen blev stor? Vad tror du krävs för att få en matblogg att bli framgångsrik?Jag älskar mat och lever för att äta, skulle väldigt gärna starta en blogg med mina mattips, men vet inte hur jag ska börja haha 🙂 Tack för en fantastisk bra blogg!

Hej fina du! Vad fantastiskt och höra 🙂 Min lilla familj är det bästa som finns. Man ska ju ta vara på det man har och vi är ganska bra på att komma iväg på utflykter. Jag har haft bloggen i ett år tre månader. Och det var kul ända från början. Tack vare alla snälla som hjälpte mig och länkade så gick det väl ganska snabbt. Jag tror på att viljan är stört och att alltid komma in och hälsa på mina följare. Ta kontakt med bloggportal så hoppas jag att det kommer fungera 🙂 Tack snälla du

Hej och tack för en bra blogg. Här kommer lite random frågor om skulle vara roligt att få svar på. Om du går på bio, vad för slags film ser du helst? Vad äter du helst för bio ”snacks”?Tips för hur man ska försöka ”förbise” all den träning och mathets som uppkommit i samhället på senaste tiden, alltså den stressen att träning känns som ett måste och inte som något som är roligt? Även hur man ska hantera om personer i ens omgivning (både familj och vänner) ständigt pratar om kalorier hit och kompensationsäta dit osv…Vart ser du dig själv om 10 år? Har du alltid varit intresserad av mat eller har det kommit på senare åren? Hur var du som ungdom, någon egenskap som du fortfarande har kvar och någon som skiljer sig? Finns det någon maträtt/livsmedel som du verkligen ogillade som barn som du nu inte kan vara utan och viceversa? Lite frågor sådär 😀

Hej Alexandra! Tack snälla du! Jag älskar bio men är dålig på att gå på det. Njuter varje gång eftersom det blir sällan. Och då beror de på om jag går med min pojkvän eller tjejkompis. Då äter jag alltid renee volatils godis med apelsincholkad runt russin och dom starka bananchipsen. Mest för att jag tycker dom är svingoda och inget annat. Det är en väldigt hälsosam trend som varit ett tag nu. En underbar trend tycker jag men man måste SJÄLVKLART kunna leva utan att tänka på detta och prata om ANNAT än detta. Tips är att du pratar om annat med dom så gör dom oxå det. Försök att inte bry dig om hur deras stress och ta det i din takt. Jag vet knappt vad kalorier är och tänker bara på att äta så rent som möjligt. Om tio år har vi fler barn och förhoppningsvis gift, har gjort min egna bok, är inte pälsallergiskt och har fler djur och ett landställe där vi alla kan umgås. Jag har nog alltid kunnat slänga ihop någonting hemma men tyckte det började blir kul närjag fick uppskattning för det. I min ungdom vad jag vild, fri och ascool…. Tycket jag då. Lite som ett svartfår som tyckte allt var pina om jag inte fick vara ute på dagarna och nätterna med mina kompisar. Det som är kvar av det är väl att jag älskar att umgås! Jag har lärt mig äta fisk på äldre dar.. Faktiskt i sydafrika med mina vänner. Men efter graviditeten har jag haft lite svårt för fisk igen.. Vet inte varför men hoppar det kommer tillbaka snart!

Hej, ville bara undra vad du föredrar mellan string och hotpants? Spets eller inte? 🙂

Oj haha jadu, otippad fråga. string i byxor och hotpants i kjol.

Först och främst, Edita – DU är en av mina största inspirationer.Älskar att sitta och inspireras av dina inlägg samtidigt som jag har min morgonstund (läs: min heliga stund på dagen). Och då ibland avnjuter något av dina underbara recept.Jag har inga direkta frågor, eller du får tolka det som frågor om du vill det hehe, men jag skulle vilja läsa om din syn på vad balans är, balans mellan träning – mat – att unna sig – vila (hela den kedjan) och sedan skulle det vara kul om du gjorde ett inlägg med dina favoriter i restaurangväg i Stockholm i kategorierna: frukost, brunch, lunch, middag, fika, mat/hälsobuktiker som du tycker att man inte får missa när man kommer och besöker huvudstaden. Stor kram på dig och tack för all energi du sprider och inte minst all inspiration. Genom att klicka in här får jag bekräftat över hur glad jag är att jag hittat rätt i livet när det gäller hälsa (hade ortorexi förut – för lite mat och för mycket träning som kunde slutat väldigt illa, men äntligen har jag fått en balans utan måsten och krav och det är vad du inspirerar mig till – HÄLSA och välmående). <3

HEJ underbara du! Jag blir så otroligt glad och tacksam för just du sitter och suger i din massa tips och energi. Vill inte att någon ska komma i fel bana i hälsans gång. Jag hoppas du stannar där du är idag. Då vår kropp är det viktigaste vi har. Vi måste se till att den mår bra. Och det är en viktigt balans att hitta. Jag har mina stunder då träning inte prio men då ser jag till att äta rätt! Och äta rätt betyder inte att jag strutar i goda onyttiga ting utan varierar min kost varje dag. Det är mitt tips. Ät så varierat och enkelt som möjligt! Det tror jag kroppen och knoppen mår bra av. Sedan äter man ju mer ju mer man tränar och då måste man lägga till rätt. Självklart kan ja göra ett sådant inlägg. Det får vänta någon vecka bara tills jag är hemma igen! Men håll ut det kommer. MASSVIS med KRAMAR. Du gav mig massa nu energi och gläjde nu med dina fina ord! <3 <3 <3

Hejsan! Man får ju alltid ett sötsug på kvällen när man sitter och tittar på tv, men jag vill ju gärna undvika chokladen och sockret, har du nått bra tips på kvällssnack som är nyttigt och som är helt okej att äta på kvällen? Kram Julia, 19 år

Hej Julia! Bästa tipset är dadlar, Dom är så söta men dom måste vara färska. Det hittar du i pappersboxar i kyldisken på nästan alla mataffärer. Jag är lika dan och blir jättesötsugen på kvällen men dadlar är perfekt. Det kan man även göra lätta nyttiga efterrätter av oxå som chokladmouse. Sök på det i min blogg så har du godaste och nyttigaste som släcker sötsuget 🙂 Kram

Hej Edita! Tack för en inspirerande blogg. Superhärlig! En personlig fråga här men har du gjort brösten och när? är du nöjd?Sen undrar jag har du aldrig haft problem med maten? Äter du allt ? Tack för svar och så söt din dotter är <3

Hej Tindra! Mijloner tack! Jag gjorde dom för 8 år sedan och är nöjd. Nu när jag har mjölk i dom är jag mindre nöjd ska jag erkänna då dom är gigantiska och går inte att gömma fint i tröjor knappt. Jag vill inte att det ska vulgärt ut utan hellre petit fast ändå former så har du i tankarna att skaffa barn inom kort så råder jag dig att vänta. Jag har aldrig haft matproblem,jag älskar mat (!), ända gången är väl då det är hårstrå i maten då mår jag illa. Jag äter nog allt utom kött.. Kram från mig och min dotter soom sitter här i min famn och ler<3

Hej Edita! Jag är gravid och undrar om du har tips på bra mat under graviditeten? Förutom det Livsmedelverket tipsar om förstås 🙂 tack för en fantastisk blogg, älskar att gå in och läsa här! Kram

Hej Emma! Först och främst, GRATTIS TILL ER!!! Det är det bästa som finns! Sen märkte jag under min graviditet att min kropp sa till det den behövde. Det kan vara nya saker varje vecka, som ägg – tomat- musli- gurka – lakrits – senap – ost –  osv.. då saknar kroppen av just depån av den vitaminen eller mineralen. Så mitt tips är att lyssna på din kropp. Och inte att det är en kraving som folk frågar om utan din kropp behöver det och det kan vara i 1 dag eller 4 veckor. Sen är det ju såklart plus i kanten att äta varierad kost som alltid men att då tänka på innehållet är olika med nyttigheter. Lycka till med allt och fråga gärnaom det är någonting mer du undrar om detta! Tusen tack för din komplimang! Kram

Hej! Först och främst: din blogg är FANTASTISKT! Jag fullkomligt älskar att klicka mig in här och låta mig inspireras! Nu till min fråga: vad tror du är nyckeln till ett lyckligt och långt förhållande? Puss på dig <3

Hej underbara du. TACK! Vilken spännande fråga. Jag tror ju helt klart på att att ge varann sin egna tid, att man inte behöver ha samma intressen. Men att ge varann det bästa när man ska ha egentid. Allt handlar egentligen om respekt mot varann tror jag. Sen att ha kul! Jag vill gärna ha ett leende livet ut, det är mitt största krav tror jag. Och då är det med varandra men även när man inte är med varann så man hinner sakna. Hoppas du förstår hur jag menar och du fick svar på din fråga. PUSS OCH KRAM <3

Hej! Vad roligt med frågestund. Det skulle vara kul att veta vad du gjorde innan du började blogga, för antar att du har det som heltidsjobb nu. Är matlagningen en hobby som du utvecklat, eller har du någon bakgrund inom restaurang eller liknande? Och vilka 5 varor finns alltid i ditt kylskåp?Tack för en inspirerande och härlig blogg. Har ofta kollat i ditt arkiv när fantasin tryter!/Maria.Just det, jag är 27 år gammal. Hehe.

Hej Maria!  Jag jobbade i en inredningsbutik och sedan hade jag en salong. Jag älskar att träffa folk och jobba med folk så det är väl det jag saknar nu när jag har bloggen. Därför jag blir så glad när ni kommenterar. Men jag älskar detta, just för jag älskar mat. Så det har nog kommit efter en uppväxt med pappa som hade en resturang och mamma köpte bara ekologiskt. I min kyl finns det alltid – soya yoguhrt med oftast blåbärssmak – ägg – någon ost- dadlar – frukt och grönt! Tusen tack för din kommentar <3 <3 <3

Hej Edita! Du är en grym förebild och jag älskar din blogg! Jag är lite nyfiken på ert liv i Spanien, där ni har hus? Vad jobbar ni med du och din kille när ni är där? Kan man inte få se lite mer av huset. Har du gjort något skönhetsingrepp? Fortsätt med grymma blogg! Kram

Hej Sofie! Miljoner tack ,det var väldigt häftigt och få höra dom orden att man är en förebild. Vi köpte huset där för att göra om det så det är någonting vi gör när vi åker dit, BY G G E R och fixar. Tyvärr är vi inte där nu så kan inte visa. Annars är vi mamma och pappa lediga så mycket som vi bara kan just nu! Jag har ”bara” gjort mina bröst för åtta år sedan. Jag ska verkligen fortsätta nu efter alla era fina kommentarer! 😀 KRAM

Vad spännande! Jag undrar vad som är ditt jobb? Jag förstår att du är mammaledig nu men vad gör du annars, utöver bloggen?

Hej! Sara! Jag har haft en salong men nu är det bloggen som jag satsat på även om jag är mammaledig. Kram

Tack för en underbar blogg, större inspirationskälla får man leta efter. Hur ser en vanlig ”matdag” ut för dig och vad och hur mycket brukar du träna under en vecka? KRAM

Men wow vad kul, underbart och häftigt och få höra det! TACK! Jag älskar att variera, både i mat och träning. Jag tröttnar ganska fort på samma träning och samma mat. Kanske är det min kropp som säger till att den behöver nytt för att det är så kroppen mår bra. Jag har aldrig gillat att springa kan ju säga men annars gillar jag ALL träning. Försöker träna 4 gånger men nu ligger jag efter men flera år känns det som. Är svag och ingen hållning så längtar tills jag är på banan igen. All Yoga, kampsport, cirkelträning och långa promenader är favoriterna! Sen äter jag ju inte kött. Frukosten är den bästa av alla mål tycker jag! KRAM

Jag älskar din blogg! Så mycket inspiration. Jag undrar: 1. Vad är din favoriträtt? 2. Hur många barn vill ni ha? 3. Vad saknar du mest med Sverige?

Hej Hannah! Min favoriträtt…. Oj oj oj… Hjälp. Kanske löjromstoast kanske. Vi vill nog ha tre barn, sen har han två sedan innan så det blir fem. Sveriges soldagar såklart annars älskar jag Sverige! Men jag älskar att bada och det blir svårt i vårt kalla land. Annars är det väl mer glädje i andra länder, typ ha med barnvagn och hund på resturang här och alla vill klappa på båda två i personalen och dom som sitter där. Hemma är vi lite mer bittra måste jag säga, tyvärr.

Hur tycker du första tiden som mamma har varit? Nyligen upptäckt bloggen, inspirerande!

Hej Ella, det är det aboslut det mest häftiga och underbaraste jag varit med om! Det går inte att beskriva faktiskt. Man måste var amed om det själv. Sen kommer det så mycket oroligheter med på köpet. Jag har blivit både feg och nojig på små saker nu. Säger bara till alla SKAFFA BARN! Välkommen till bloggen förresten. Säg till om det är någonting du vill se mer av! KRAM

Hur träffades du och din sambo?

Hej Malin! Vi har känt varann under en väldigt lång tid. Han har alltid ställt upp på mig och kompis blev till kärlek. <3 <3 <3

Du verkar som en sååå härlig människa! Har du varit med i några podcasts, intervjuer eller liknande? Vill lyssna isf. Du borde starta en, eller börja göra videobloggar.

MEN UNDERBARA DU! Tusen tack för den fina kommentaren, du själv måste vara det som skriver det! Jag har tyvärr ingen podcast du kan få lyssna på menen överraskning kommer senare idag.. Det finns nog en intervju om du söker på bloggen. KRAMAR

Hej! Tack för en inspirerande mat- och mammablogg (skriv gärna ännu mer om mammalivet:)! Jag är nyfiken på vad du och din sambo livnär er på? Jobbar du med något mer utöver bloggen?

Tusen tusen tack. Det kan jag absolut göra. Det är ju någonting nytt men det är väl det för alla någon gång och då tror jag att det är skönt och höra andra hur det är. Så kul att du vill att jag delar med mig av det. Ska jag absolut försöka göra. Jag har haft en salong och min sambo jobbar inom vården. Så nu är jag mammaledig men lägger många timmar på min blogg för att kunna livnära mig också. Vilket jag älskar!

Har en konstig fråga.. Någon gång läste jag att du och Mira lärde känna varandra för att hon är ihop med din pappa, är det så?

Hej Lina! Det stämmer. Nu har båda gått vidare med nya partners och jag och Mira är nära vänner! Så tacksam för det.. att vi fortfarande är så pass tajta vänner alltså! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Hälsa

  Foodjunkies webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Imane Asry
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand