Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

OCTOPUS

_DSC9004-2_DSC9017_DSC9029_DSC9036_DSC9040_DSC9058_DSC9063 _DSC9064_DSC9068

 

Nu kanske ni förstår vad jag menade att jag var lite skeptisk när vi bestämde oss för att detta. Jag har v ä l d i g t svårt för bläckfisk och alla dessa små sugproppar som sitter på sidorna. Men när ens pappa som är min stora förebild i matväg säger att vi SKA äta detta kan jag ju inte göra annat än att lita på honom. Och nu vill jag faktiskt tipsa er om detta. Tror ändå jag har några finsmakare som är modiga att göra denna bläckfisk. Den var helt sjukt god! Tricket är ju att låta den ligga i denna marinad länge, vi åt den dagen efter t o m. Som ni ser så gjorde han den och jag mina favorit potatisar. När man kokar potatisen och den fortfarande är varm så är ju tips att trycka den platt med stekspaden. Jag gjorde oljan med rosmarin, timjan, salt, vitlök och peppar. Den mixade jag lite snabbt sedan la i hela rosmarinblad som ni ser på bilden, sedan vips in i ugnen. Men återigen till den häftiga bläckfisken. Den krymper när man kokar den så är ni många tänk på att köpa lite mer än vad ni tror. Gör en marinad på;

 • olivolja
 • vitlök
 • färsk chilii
 • färsk basilika
 • citron
 • salt
 • nymalen svart peppar

Men allra först ska den kokas. Det görs först i vatten, koka av den i  ca 2  min kan man säga för det vattnet blir lite geggigt. Sen ska man skölja av den i kallt vatten. Sedan är det dags för den riktiga kokningen med nytt färskt vatten. I det vattnet ska man ha;

 • en flaska 33 cl öl
 • citron
 • salt
 • färsk timjan
 • 3-4 st charlottenlökar

Det här ska kokas i ca 30-40 minuten så smaken sätter sig ordentligt. Man ser på själva bläckfisken när den är klar då den blir mer fastare. Som ni ser på bilden sen så skär han upp dom i små skivor. Skivorna ska ner sen i den doftande marinaden. Sen kan ni testa en för att njuta lite snabbt (det gjorde vi).  Bläckfisk är bra för vår kroppar om man ska se det på ett ännu bättre sätt även om detta var gott också. Den innehåller bra med protein, vitaminer och mineraler. Det fina med den som är lite jobbigt med ex tonfisk är att den inte får i tungmetaller då den inte äter småfisk som har det i sig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh, tycker också att det är lite läbbigt med bläckfisk. Har aldrig provat tillaga det själv. Potatisen som mosas måste jag testa redan ikväll. Man är ju så sugen nu till hösten att bara mysa inne och laga massa god mat! Hoppas du har en fin dag 🙂

  Maria 2015-09-07 15:57:39
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria! Håller med dig men när den var klar var det fantastisk så ville dela med mig av den ändå. Fast potatisen är ett måste och testa. Den blir så härlig efter den varit i ugnen, lite krispig och god smak! Precis varit och badat så inte känt på hösten riktigt än men jag längtar faktiskt för den är så mysig. Lycka till med potatisen och smaklig måltid 🙂 KRAM

   foodjunkie 2015-09-07 17:42:30
   Svara
 • Åhhhhh vad gott det ser ut – när bäckfisken är klar ha ha ha. Måste testas!!! Tack snälla för receptet!

  Helena 2015-09-07 09:00:45 http://www.helenaanderson.com
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Åh wow Helena! Tycker det är svin kul och höra att någon vill testa detta. You go girl! 😉 Skriv gärna sen och berätta hur det blev. Jag älskade det! När dom var klara små skivor vill säga.. 😉

   foodjunkie 2015-09-07 13:54:40
   Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand