Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Artichokes

IMG_9283 IMG_9302 IMG_9303 IMG_9309 IMG_9280 IMG_9316

 

 

Som ni ser på sista bilden så är detta taget på kvällen. Men det syns inte inne i mitt kök just nu på bilderna. För här jag har lysrör bakom ett plast så det ser nästan ut som dagsbilder. Vilket är jättebra. Då kan jag visa er mer mat! Det är nämligen ett litet problem nu när mörkret börjar smyga sig på. Det är så svårt att fota mat då. Fast kronärtskocka är ju inte svår-fotograferad måste jag säga. Den ser ju god ut hur man än gör det. Det är så otroligt gott tycker jag. Kommer fortfarande ihåg mina kronärtskocks-middagar jag har bjudit tjejerna på. Det är så mysigt och bara sitta och ha en egen blomma och doppa i små skålar med olika smör varianter. Jag brukar iaf göra olika varianter att doppa i. Men man början först med att koka den såklart. eller nä, skölja den är ett sen tvåa är koka. Och då är med med saltat vatten , citron och färsk timjan. Det beror lite på hur stora dom är med koktiden. Dessa var små och tog ca 25 minuter.

Sen till det man ska doppa i som sagt att ta olika små skålar. Ta smör och olivolja och salt. Sen peppar i ena, färska olika kryddor i andra.. Typ timjan, oregano eller basilika. MUMMA! Det är godaste är ju såklart sen efter man har mumsat i sig alla bladen och tagit bort dom där små ”håren”!

Vet ni förresten hur nyttigt det är med kronärtskocka? Bra för mycket olika i vår kropp. Det har använt sen länge tillmatsmältning. Men nu vet man att det är bra till så mycket mer. Det finns som pulver att ha sin smoothie på olika naturapotek just för att det är så nyttigt!  Så ät detta som en förrätt eller bara massa som vi med lite ost och kex 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åh vad gott allt ser ut!
  Bästa jag vet att gå igenom din blogg noga innan jag går till matbutiken och handlar, väldigt inspirerande!
  Just nu bor jag i Sydney och här finns ett stort utbud av fräscha och ekologiska varor, så det blir desto roligare att handla!
  Har ett enormt matlagningsintresse men har faktiskt aldrig provat att tillaga artichokes, måste göra det snarast!
  Tack för en jättejättefin blogg, du verkar vara en superfin och härlig jordnära tjej <3

  Elin 2015-09-08 03:40:21
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin! Nu gjorde du mig väldigt glad, tack för att du skrev din kommentar! Kommer jag gå med ett leende på läpparna hela dagen. Det är nämligen precis det jag önskar att min blogg gör, inspirerar och man kan få tips när man ska gå och handla! Ibland kan det bara stå still i butiken och så kommer man hem med massa olika och ibland inte ens nyttigt! Jag är iofs avundsjuk på dig som är i Sydney! Jag har aldrig varit där men min kille har släkt där så hoppas vi ska dit och hälsa på snart.. Och då får du gärna lämna tips om du är inne här och ser att jag ska dit 🙂 Åh kronärtskocka är så himla gott!!! Det hoppas jag verkligen du får ihop snart. Så mysigt och ha middag med det! Men glöm inte att äta det goda under bladen, med massa smör och salt 😀 Du som är HÄRLIG och jordnära som skriver allt detta <3 KRAM

   foodjunkie 2015-09-08 11:46:56
   Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand