Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Dinner time

IMG_9334IMG_9338IMG_9345IMG_9366IMG_9379IMG_9382IMG_9397IMG_9416IMG_9432IMG_9436 IMG_9452IMG_9458

 

Ehmmm ursäkta mig… jag kom hem från restaurangen nu och trodde jag hade lagt ut detta nu innan jag gick ut!! FÖRLÅT. Där gjorde jag bort mig.. Ingenting levererades ut. Men här har ni någonting som är enkelt även fast man inte har grill till hands. Detta går lika bra att göra i sitt kök. Lika gott blir det. Även om grill är alltid ett plus.. Det har ju sin ljuvliga smak men detta är för gott att inte göra. Jag som inte äter kyckling blev t o m sugen men auberginen gjorde mig glad i magen! Kycklingen lägger man i en marinad på;

 • olivolja
 • citron
 • vitlök
 • dragon
 • rosmarin
 • färsk chili
 • dijon senap (frank senap)

Först början man med att salta kycklingen sedan i denna goda marinad. Låt den ligga där i ett tag.(cirka 30 minuter) . Sedan stek snabbt en yta sen in i ugn tills den är klar. Och då vet alla att den inte får vara rosa!! Efter den kommer ut ur ugnen dra på citron. Sen nu till auberginen. Den ska skäras upp i skivor, och dom ska saltas. Det kan göras samtidigt som kycklingen ligger i sin marinad, alltså i ca 3o minuter. Det är för att saltet ska dra ur vätskan i auberginen. Då försvinner nämligen det beska som finns i aubergine. Ni ser på bilden hur mycket man ska salta, det är inte mycket. Men ni ser också hur mycket väska som försvinner. Men lägg helst någonting på den. Spara lite av marinaden som ni gjorde va kycklingen innan nu hällde i senapen och rulla auberginen i innan ni steker den. När den kommer ut kan man också dra lite citron på. MUMS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • mmm vad gött det ser ut! Åter igen tack för inspiration, du är grym!
  Provade den ”mosade” potatisen i ugn här om dagen. Serverade med egengjord chilimajo, fetaost och ruccolasallad. En vinnare 🙂 Kram på dig!

  Maria 2015-09-09 16:17:55
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Vad glad jag blir! TACK snälla du för den peppande kommentaren! Blir så glad när ni skriver att ni testat och att det går hem 😉 Ska lägga en en annan förrätt nu som är helt underbar! Men det låter helt fantastiskt gott med det du serverade med potatisen! 🙂 KRAMAR

   foodjunkie 2015-09-09 19:12:56
   Svara
 • Mums! Måste testa det där då jag älskar aubergin 🙂

  Ha en fin dag!

  Jenny 2015-09-09 10:01:13
  Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand