Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

A new name for my little and biggest love

IMG_0147

 

Hej från mig och min lilla dotter! Nu kommer jag med ett besked. Ett litet annorlunda inlägg om man säger så. Vi ska byta namn.. Ja ni läste rätt! Vega ska bli kvar som mellannamn, men hon passade inte riktigt som en Vega. Det är ballt men jag har bestämt mig, det blir

-ALBA Vega Maria! <3 

Det är så svårt med namn och det var så att jag tänkte att hon skulle växa i sitt namn. Men det hände aldrig och nu är hon faktiskt 4 månader imorgon. Min lilla älskling har blivit så stor och vi bestämde oss att vi ska smaka på olika namn. Så nu har vi bestämt oss! Jag har själv ett ovanligt namn som inte går jättebra på engelska och det blev samma med Vega. Alba har en fin betydelse som beskriver henne väldigt fint -soluppgång! Hon lyser upp som en sol, jämt, men speciellt när hon vaknar. Så efter jag läst det kändes det rätt! Vega är ett namn på en stjärna så det passar fint ihop. Vi alla säger båda namn nu men snart så kommer det flyta på men nu vet ni om jag börjar skriva Alba istället 😉

Puss och Kram från mig och Alba

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Så söt hon är, coolt att byta namn! Alba är så vackert 🙂

  Clara Edvinsson 2015-09-15 11:50:38 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
  • Svar på Clara Edvinssons kommentar.

   Åh miljoner tack Clara! Känns så rätt och bra nu när jag bestämt mig och efter jag berättat det! Hon är verkligen en liten Alba <3

   foodjunkie 2015-09-15 12:35:15
   Svara
 • Modigt att byta namn – tycker ni gör helt rätt om Vega inte kändes hundra:)!

  Jag avundas att du hinner laga så mkt god mat! Har själv en 8-veckors liten kille och hinner inget allas känns det som…:).

  Kram på dig och Alba!

  Nina 2015-09-15 09:17:29
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Gullig du är som säger det! Kände mig väl lite udda som kom på så här fyra månader efter att byta namn. Men det är ju nu som hon börjar bli människa och ha en perosnlighet mer så nu känns det så rätt. Så tusen tack för du gav mig lite snälla ord nu när jag bytte. Hon är verkligen min lilla Alba 🙂
   Hon är en liten snäll bebis som gärna är med i köket eller hos någon annan här hemma. Så det har gått väldigt bra. Men självklart har det blivit stunder då allt får komma i andra hand. Vad heter er lilla kille förresten? 🙂 Dom gillar att känna lukter i köket så ha honom i babygymmet eller i sin ”stol” med när du lagar mat så kan det blir lättare. Det är kul och laga mat ihop 😉 Tack igen för kommentaren! KRAM från oss

   foodjunkie 2015-09-15 12:33:35
   Svara
   • Svar på foodjunkies kommentar.

    Manfred heter vår lille kille:). Jag försöker hitta en balans i mammaledigheten med lagom mycket aktiviter – hur mycket ska man ”utmana” sig? Eller bara mysa hemma? Jag tycker fortfarande det är ett litet projekt och lite nervöst att ge sig ut med honom, fast att han (för det mesta) är en snäll bebis. Kanske blir jag mer bekväm i mammarollen när jag nått den ”magiska tremånaders-gränsen”;)! Du verkar varit aktiv med Alba från start – heja dig:)!

    Ha en fin dag!

    Nina 2015-09-16 11:29:01
    Svara
    • Svar på Ninas kommentar.

     Åh så coolt namn! Jag kan bara ge tips om att aldrig stressa med någonting. Och som du sa vid tre månader känner man säg mycket modigare med allt. Det händer så häftiga saker bara på en vecka med dom små liven. Jag åkte ju till vårt hus i spaninen så det är lite so matt vara hemma och nu är det detsamma med vår båt. Dessutom har jag haft min familj med mig på både semesternerna så man ska aldrig jämföra sig med andra. Så mys på du medans du är hemma och ta vara på varenda sekund! Och om du ska bege dig ut och han blir grinig så kanske det är han känner att du blir stressad så bry dig inte om att folk tittar om han gråter utan ge han all din uppmärksamhet <3 Hälsa från mig och Alba 🙂 Kram

     foodjunkie 2015-09-16 17:59:31
     Svara
 • Vilket fint namn, Alba. 🙂
  Och vackert att det betyder soluppgång. Svårt att bestämma sig för namn sådär. Också när barnet blir äldre och börjar få mer personlighet och karaktär!
  Gillar också det tredje namnet hon har .. Hehe 🙂 Kram kram!

  Maria 2015-09-14 22:16:13
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria! Tusen tusen tack! Känns så mycket bättre nu när jag bestämt mig och berättat. Det är helt otroligt svårt att komma på namn. Man måste ju passa i det. Nu är hon verkligen min Alba <3 Och självklart lilla Maria 😉 KRAMAR till dig!

   foodjunkie 2015-09-15 12:28:20
   Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Emma Danielsson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand