Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Fantasy dinner

IMG_0430IMG_0435IMG_0457IMG_0453IMG_0452IMG_0467IMG_0512

 

Då var det dags att åka hem. Och jag hatar att slänga mat. Så då gäller det att laga mat av allt man har kvar. Det slår aldrig fel tycker jag. När fantasin får styra i köket! Här blev det alltså potatisen som Rose gjorde som jag visade i förra inlägget. Men även hennes karamelliserad lök som vi ätit vid några middagar här nu på båten. Den passar till så mycket så det är verkligen ett jättetips att testa göra. Man får bara vara beredd med tändstickorna! Det är det ända som hjälper med att skära lök tycker jag. Då menar jag såklart för att inte se ut som man står och gråter. Vi har faktiskt cyklop här på båten men detta är så mycket smidigare. Man måste bara byta när tändstickor när man känner att det börjar svida igen i ögonen.

  • gullök eller charlottenlökar
  • flytande honung
  • balsamvinäger
  • rödvin (går bra utan men helst)
  • salt
  • peppar

Det tar sin lilla tid i stekpannan men det är det värt. Det ska sjunka in fint varandra och man får smaka av hur mycket man behöver av varje. Jag gjorde väldigt mycket så ni behöver inte så här mycket lök för en middag för två personer så ni vet! 😉 Till det blev det dom här tomterna som fick stekas med mer lök, men nu var det vitlök. Och japp, det doftade så gott i köket nu. Älskar doften när man steker lök! La även i lite färsk basilika, så det doftade nu ännu godare! Sen blev det en liten bönröra till det här. I den hade jag

  • kikärtor
  • stora vita bönor
  • zucchini
  • pepperoni
  • basilika blad
  • salt
  • peppar
  • majonäs
  • sommarlök

Kvällen avslutades med ett dunder och brak, det var fyrverkerier över hela himlen! Jiho, jag älskar fyrverkerier..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! Vad gör du med tändstickorna? Tänder du dem och låter dem brinna ett tag eller har du dem bara liggandes obrända på skärbrädan? 🙂 funkar det verkligen? Coolt isf 😉 Kram!

    Åsa 2015-09-23 11:59:01
    Svara
    • Svar på Åsas kommentar.

      Hej Åsa! Det är bara att sätta dom i mungipan. Utan att tända.. Men att man får byta ut lite då och då..beror på hur mycket lök man ska skära 😉 Det fungerar jättebra faktiskt! Lycka till 🙂 KRAM!

      foodjunkie 2015-09-24 23:03:28
      Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand