Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Fantasy dinner

IMG_0430IMG_0435IMG_0457IMG_0453IMG_0452IMG_0467IMG_0512

 

Då var det dags att åka hem. Och jag hatar att slänga mat. Så då gäller det att laga mat av allt man har kvar. Det slår aldrig fel tycker jag. När fantasin får styra i köket! Här blev det alltså potatisen som Rose gjorde som jag visade i förra inlägget. Men även hennes karamelliserad lök som vi ätit vid några middagar här nu på båten. Den passar till så mycket så det är verkligen ett jättetips att testa göra. Man får bara vara beredd med tändstickorna! Det är det ända som hjälper med att skära lök tycker jag. Då menar jag såklart för att inte se ut som man står och gråter. Vi har faktiskt cyklop här på båten men detta är så mycket smidigare. Man måste bara byta när tändstickor när man känner att det börjar svida igen i ögonen.

  • gullök eller charlottenlökar
  • flytande honung
  • balsamvinäger
  • rödvin (går bra utan men helst)
  • salt
  • peppar

Det tar sin lilla tid i stekpannan men det är det värt. Det ska sjunka in fint varandra och man får smaka av hur mycket man behöver av varje. Jag gjorde väldigt mycket så ni behöver inte så här mycket lök för en middag för två personer så ni vet! 😉 Till det blev det dom här tomterna som fick stekas med mer lök, men nu var det vitlök. Och japp, det doftade så gott i köket nu. Älskar doften när man steker lök! La även i lite färsk basilika, så det doftade nu ännu godare! Sen blev det en liten bönröra till det här. I den hade jag

  • kikärtor
  • stora vita bönor
  • zucchini
  • pepperoni
  • basilika blad
  • salt
  • peppar
  • majonäs
  • sommarlök

Kvällen avslutades med ett dunder och brak, det var fyrverkerier över hela himlen! Jiho, jag älskar fyrverkerier..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! Vad gör du med tändstickorna? Tänder du dem och låter dem brinna ett tag eller har du dem bara liggandes obrända på skärbrädan? 🙂 funkar det verkligen? Coolt isf 😉 Kram!

    Åsa 2015-09-23 11:59:01
    Svara
    • Svar på Åsas kommentar.

      Hej Åsa! Det är bara att sätta dom i mungipan. Utan att tända.. Men att man får byta ut lite då och då..beror på hur mycket lök man ska skära 😉 Det fungerar jättebra faktiskt! Lycka till 🙂 KRAM!

      foodjunkie 2015-09-24 23:03:28
      Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger