Take care of each other

_DSC0259 _DSC0261 _DSC0264 _DSC0269 _DSC0271 _DSC0274 _DSC0277 _DSC0281 _DSC0283 _DSC0287

 

Här om dagen fyllde min fina gudmor år! Grattis igen till henne, hon som jag ser lite upp till. Hon som har dom där gröna fingrarna och är så duktig med allt sitt som växer på deras landställe. Det är såklart med sin kära, som jag kallar gudfar, men är egentligen min lillasysters.. Nu vet ni det också. Vill ni veta en sak till så tycker jag det är mycket roligare att köpa med lite färska kryddor istället för blommor när man ska gå bort. Det ger man ju oftast men här gjorde jag ett ihop plock på Urban Deli av olika färska kryddor, små askar med fin kardemumma, chili och saltinbakad kapris.

När jag kommer hem till dom känner jag mig nästan som hemma. Det är så mysigt! Ni vet nog vilken känsla jag menar.. På den känslan så står det massvis med olika fat med olika goda ihop plock av mat. Då vet jag ju såklart att mycket av det är från deras land. Vilket gör det så mycket roligare, och godare! Plockade kantareller på toast, rödbetorna, bondbönorna, desserten som var en hallon och rödvinsbärs paj. Mumsfilibaba! Då har jag inte nämnt dom stora faten men två olika sallader som ena var ”vegetarisk” och ena var med parmaskinka. Den jag åt var fylld med  salmalax, räkor, persika, granatäpple, avokado, spenat, permesanost, frön och så har jag säkert missat något nu..

Det jag mest ville säga med detta inlägg är faktiskt kanske inte den UNDERBARA maten vi fick äta som jag ändå hoppas ni fick lite inspo av utan nu ska ni höra. Fina gudmor satt på sin buss från Ropsten för någon vecka sedan och bussen kör som en DÅRE och en liten pojke springer framför bussen och den (såklart) tvärnitar. Min gudmor flyger då fram och skadar sig svårt. Säger till busschaffören att ”nu dör hon” då hon inte kan andas för lungan punkterades( och mycket mer i kroppen). Vad tror ni då händer.. INGEN hjälper (!?!?!?!) Folk går av och hon svimmar..

Båda klarar sig så vill inte gå mer på det. Utan jag blir bara så ledsen. Alla har en mobiltelefon att ringa 112 på och inte börja filma eller ringa en kompis med. Jag är nog för blåögd för att tro att detta skulle kunna ske men och att jag bara hört om det och nu när det hända en nära och kär till mig så blev jag så ledsen. Nu vet jag att jag har dom bästa läsarna med fina hjärtan men sprid detta så vi alla kan känna oss trygga vad som än händer! Hoppas också att ni haft en fantastik helg och njut av denna söndag! KRAMAR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Grattis till dig som har Ulrika som gudmor, hon är arbetskamrat till mig och jag saknar henne massor på jobbet. Hon är en så fin och omtänksam och ger sån energi.
  Jag hoppas på att få se henne snart igen!

  Ingrid Walestrand 2015-10-04 19:52:34
  Svara
  • Svar på Ingrid Walestrands kommentar.

   Åh! Fina du som kommenterar! Ja visst är hon bara bäst, jag förstår att det är tomt utan henne och hennes energi på jobbet. <3 Krama henne från mig när hon är tillbaka, vilket jag hoppas snart! Stackars henne och kram till dig med!

   foodjunkie 2015-10-04 23:50:01
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!