DINNER TIPS

IMG_0668IMG_0678IMG_0694IMG_0704PicMonkey CollageIMG_0713 IMG_0726

Det vankas middag, en gång om dagen. Och detta fick det blir igår! Blomkålsmos, tryffel-marinerad svamp, grön- och svartkålssallad och pappa och min syster som var på besök fick kött. Jag är gräsänka i några dagar då min sambo är på kurs (heja honom!). Så hade lite kött i kylen som behövde ätas så passa på att bjuda på lite middag. Gladast var nog Alba som fick mysa med moster och morfar. Hon älskar när folk kommer på besök.. Mysunge! Det gör iofs jag och Bellahunden också så vi somnade gott efter dom gick.

Har ni gjort blomkålsmos förut? Typ det lättaste som finns. Det är bara att koka den och mixa.. Koka den i saltat vatten tills den mjuknar vilket går ganska fort. Rinn av vattnet och lägg i en klick smör och även vispgrädde om man vill få den krämigar. Sedan smaka av med salt och peppar. Slurp!

Grön- och svartkåls salladen är lika lätt den. Skölj ordentligt, hacka smått, pressa över en citron, olivolja, salt och peppar. Vippss så var den klar. Men det kan vara gått att ha i något mer så igår blev det avokado. Toppat med lite chili.

Stekta svampen som var en portabellosvamp. Behövde bara en för som är så stora. Hackade den, gullök och lite paprika. Fräste det med smör och hade sedan i tryffelolja, oregano, salt och peppar. MUMMS! Detta går ju bra att ha till många rätter.

Nu sist till köttet. Som var fläskkarre. Jag bankar ut dom först och främst, med vad man hittar typ baksidan av en kniv. Tar och snittar lite i den med kniven där fettet är. Saltar och pepprar på båda sidor innan den ska stekar på ganska hög värme i smör och färska kryddor, jag använde mig av oregano. Nu till det sista viktiga, vänd endast en gång.

Nu fick ni lite olika tips att äta. Välj en att ha till er middag eller flera eller varför inte allt 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!