Little about protein

IMG_2446 IMG_2449 IMG_2463 IMG_2466 IMG_2473 IMG_2477 IMG_2479

 

Hur många skålar gröt har man inte ätit i sina dar.. Jag varierar alltid mina! Nu för tiden blir det ofta chiafrön i direkt när den kokas upp. Det går ju så fort och så mycket näring i en skål. Havregryn är en bra källa till protein när man tränar, så släng i lite i din smoothie om du inte vill äta en varm skål gröt! Havregryn är den absolut billigaste källan till protein, sen är det väl ägg och bönor. Och man kan göra så mycket på alla dessa tre( och vi har massor av fler proteinrika livsmedel). Men nu har vi många olika protein pulver också som den coola jag fick här om dagen. Den som är gjord på syrsa! Och vi har pratat om den nu och det är många som säger att dom hört att om många år kommer vi använda oss av insekter i mat pga av all näring, men också brist på annat då vi äter upp allt annat vi lever på idag.

Det är ganska svårt att missa att äta mat utan protein men tränar man vill man ha lite extra för att fylla på musklerna. Ända sättet att äta för lite protein är genom strunt mat dvs läsk, godis, snabba kolhydrater och fet mat…

Glöm nu inte att det finns andra protein-källor än bara kött! Havregryn är ett tips då man dessutom i sig mänger av fibrer, antioxidanter plus vitaminer också 🙂

I min gröt här har jag alltså chiafrön direkt och såklart saltat den lite. Efteråt kommer gojibär, hackade naturella cashewnötter, färska dadlar, kokos – flan och använder mig av soya mjölk till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Haha jag säger ju att havregrynsgröt är det bästa som finns. Både för smaklökarna och kroppen 🙂

    Elin 2015-11-01 18:59:09
    Svara
  • Hej, har du nått bra ”grund” recept på denna skapelse?. Kram 🙂

    Rebecca 2015-10-30 08:11:17
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!