Best soup to do – Salmon Borsjtj

IMG_2529IMG_2532IMG_2550 IMG_2613IMG_2565IMG_2555 IMG_2559IMG_2602 IMG_2608 IMG_2597 IMG_2583  IMG_2574 IMG_2571

 

Borsjtj.. Japp ni läser rätt, det står Borsjtj, och det är precis vad den här rätten heter! Det är en rysk rödbetssoppa från första början. Fast nu har denna hamnat i händerna på min kära far. Det här är verkligen ett MEGA tips till er att göra. Det jag menar med att han gjorde den är att den är mer modern.. Och då använd han kale(svartkål) istället för vitkål, även bytte vi ut korv till Salma lax!

 • färsk lax 600-800 g
 • rödbetor 4 st (stora)
 • potatis 4 st (stora)
 • charlottenlök 8 st
 • vitlök 4 st
 • rotselleri 1/4
 • grönsaksbuljong 1 l
 • lagerblad 1 st
 • smör
 • chili- flan 1 nypa
 • salt
 • peppar

Har ni mandolin hemma så använd er av den(Det är bästa verktyget att finstrimla grönsaker med).  Annars är det bara börja att använda din vassa kniv och börja strimla rödbetor, potatis, lök, rotselleri och vitlök. Ta en rejäl klick smör i kastrullen, lägg i dom strimlade grönsakerna och sautera dom en stund så dom blir glansiga. Häll sedan över buljongen och lägg i kryddorna. Låt detta puttra i cirka 20 minter. Smaka av med salt och peppar. Nu till laxen- den ska skäras upp i tunna skivor, läggas i botten av en djup tallrik. Salta och peppra dessa. Skölj av svartkålen, ta bort den grova stjälken och hacka smått. Den ska nu fräsas i smör.

Nu till att hela tallriken ska bli klar och redo att ätas. På den strimlade laxen ska den varma soppan hällas och toppas med svartkålen! Voila 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vansinnigt gott! Tusen tack för receptet och en kick-ass blogg!

  Lydia Joy Gadolin 2015-11-04 20:39:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!