Jag har hamnat i falafelträsket. Jag erkänner här med att jag älskar falafel! Det är ju så fantastiskt gott. Nu är dom här dock inte gjorda av mig.. Urk burk, typ det lättaste att göra men tiden fanns inte när hungern slog till idag. Dom här har jag hittat i veggo-bästa-hörnan i matbutiken, tror dom är från Hälsanskök. Har ni smakat dom?
Nu ska jag ju inte ge er tips om färdiglagat mat utan det goda som jag hade till. Tänkte när jag gjorde detta att det kommer bli sån vacker färgkombination… hmm, den ligger nog kvar i stekpannan.
Börja med att riva blomkål (jätte-enkelt) på störta hålen på rivjärnet. Koka upp vatten, salta och ha i en grönsaksbuljong-tärning. Där ska du nu koka blomkålsris i ca 2 minuter. Häll av i en sil, klaart! Sen vill man ju gärna ha lite mer till och det fick blir stekt rödbeta ( dom köpte jag också färdig kokta, så bara att skiva upp och steka) som jag peppra, salta och hade lite chili-flan på. Jag älskar rödbetor och detta är så perfekt att ha till mycket! La även i lite kale ( svartkål), i stekpannan som jag strimlad på med lite fetaost också! 🙂
Fint om man köpte fetaosten från Fontana så gick 10% till Bröstcanserfonden!