Piffa upp din maträtt

IMG_5421 IMG_5434 IMG_5442 IMG_5449 IMG_5456 IMG_5460 IMG_5477

 

Är det någon som firar Thanksgiving av mina läsare? Jag ska vara ärlig och säga att jag vet faktiskt inte varför man gör det.. mer än att man tackar och att det har något med att man tackar för bra mat och skörd. Vilket jag gärna kan vara med och fira! Det är väl mästa dels USA som gör det också men känns som vi här i Sverige är några som tar efter.. Måste vara för att vi gillar att fira ting 😉 Kan någon gissa vad det är under den rivna halloumin? Rätt till er som såg att det är sötpotatis! Bra gissat. Det är någonting jag hört att man äter mycket när det kommer till Thansgiving i helgen. Så självfallet ska ni få en favorit här. Och om det är någon som inte vill ha halloumi på så byt ut till annan ost. Dessa bilder togs ute på balkongen precis när det börja blir mörkt (Helt galet vad folk det blir mörkt nu). Så en till fråga.. Någon som kan gissa var dom bäcksvarta runda små bollarna är? Rätt till er som kom på att det är små röda goda torkade tranbär! 🙂

Börja med att sätta på ugnen på 225 gr. Skala den stora sötpotatisen och skär i skivor. Olja och salta skivorna innan dom åker in i ugn. Känn efter med en gaffel om den är mjuk efter ca 15 min om dom är klara. Riv ihop en härlig hög med halloumi och krossa dina favoritnötter. Detta ska alltså på dom skivorna och in i ugnen igen för att gratineras tills osten smält ihop och nötterna blivit lätt rostade. Glöm nu inte för gudskull inte tranbären!

Dunder enkelt och gott som du kan bjuda vem som helst på.. Passar till all mat eller t o m piffar upp all mat!  KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Mm, gud vad gott det låter! Älskar både sötpotatis och halloumi, men har aldrig provat dem ihop samt att riva halloumi..det ska provas, tusen tack för tipset! 🙂

  Elisabeth 2015-11-26 12:02:44
  Svara
  • Svar på Elisabeths kommentar.

   Hej Elisabeth! Jag älskar också det så var tvungen att testa.. och det är helt klart en vinnare! Men gott också och få dit domkrispiga nöttern och den syrliga smaken från tranbärena 🙂 Tack själv för kommentaren! Trevlig kväll och smaklig måltid

   foodjunkie 2015-11-26 15:50:49
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!