Recept + Hälsotips

IMG_5280IMG_5241 IMG_5270 IMG_5268 IMG_5262IMG_5282

 

Utsökt skulle jag vilja kalla detta! Och som ni vet så älskar jag simpel mat. Det är en sådan härlig blandning när det är enkelt och det smakar utsökt. Hej smaklökar är det också. Jag kryddar inte så ofta med gurkmeja ( japp, skämsmössan på) även fast jag vet hur nyttigt det är. Gurkmeja är en superkrydda! Det är en av våra nyttigaste kryddor som kan göra dig frisk. Och då som ni märkt har jag ju nämnt detta med att äta mat med antioxidanter. Det är som att krydda sin mat med just det då det är få växter som har så mycket antioxidanter som just gurkmeja har. Gurkmeja är släkt med curry och familj med ingefära. Och helst av allt ska man få i sig en tsk om dagen.. Här har väl jag använt just en tsk och det blir sån fin gul färg! Det är faktiskt färgen också som är nyttig så ju mer gul din mat blir av gurkmejan desto bättre är det 😉 Här har jag rostat blomkål och kikärtor i ugn med ;

 • gurkmeja
 • spiskummin
 • salt
 • svarta sesamfrön ( inget måste)

Toppade fint med en kanelbasilika.. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej.

  Gurkmeja är inte släkt med curry. Curry är en kryddblandning… däremot är det nästan alltid gurkmeja som gör att gul curry blir gul.
  Den ingår däremot mycket riktigt i familjen ingefärsväxter.
  slutligen är det som vanligt… Grukmeja är nyttigt – med måtta. ärter man för mycket kan man tydligen drabbas av järnbrist https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2615657/

  Hälsningar,
  Anders

  anders sundqvist 2015-12-01 23:36:20
  Svara
  • Svar på anders sundqvists kommentar.

   Hej Anders! Tusen tack för att du rättar mig, jag menar självfallet att det är så du menar. Men visste inte det där med att man inte får äta för mycket, såklart kan man äta för mycket av allt, men hur mycket är för mycket gurkmeja? Det finns som hälsokur att göra 1 tsk om dagen.. eller att köpa kapslar på naturapotek. Men det vill man ju inte ge sig in på om man kan få järnbrist.. Speciellt inte som kvinna då vi förlorar mer en gång månaden..

   Så glad för jag har hjälpsamma läsare som vill dela med sig av sin kunskap. Tack igen! Mvh, Edita

   foodjunkie 2015-12-02 00:26:07
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!