Favoriterna

IMG_5695 IMG_5713 IMG_5723 IMG_5729 IMG_5746 IMG_5756 IMG_5760 IMG_5762 IMG_5763 IMG_5772

 

”En bulle med extra allt tack”. Om ni hade frågat det till mig hade ni fått mina dom här bullarna. Jag har överträffat mig själv. Jag bakar aldrig, jag äger inte ens sådana där bra saker som man behöver i ett kök som mäter hur mycket man ska ha insåg jag igår när jag skulle göra dessa. Man måste vara så noggrann när man bakar för minsta lilla och det blir fel tänker jag. Jag är en riktig höftare så att säga. Lite extra av det goda tänker jag jämt. Det är nog därför jag gillar dessa. Tycker lussebullar är favoriter av all julgodis faktiskt. Men det kan faktiskt vara så att dom känns torra. Dessa är så där goda som just mitten av en kanelbulle är, saftig och smarrig! 😉 Knepet är just dom där små duttarna som är på första bilden, börja göra dom och lägg i frysen;

 • 150 g smör, rumsvarmt
 • 1 1/2 dl floursocker
 • 1 msk vaniljsocker

Nu till själva degen, där jag började med att mortla ihop 75 g ( 1 1/2 påse) saffran med 1 tsk socker sen vispade jag i detta i turordning om jag skriver;

 • 50 g jäst
 • 3 dl vispgrädde
 • 1 1/2 dl strösocker
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 krm salt
 • 3 ägg
 • 225 g smör, rumsvarmt
 • 12-14 dl vetemjöl

Knåda ordentligt så degen blir så där fin så man känner sig stolt. Nu till det tråkiga.. jäsningen som är i 45 min. Jag passade på att gå ned och köpa formarna. Sen när jag kom hem la jag upp deg jästa degen på mjölade bordet. La fram allt jag hade tänk att ha i som var dom små goda smör pluttarna, russin och mandelmassa. Jag hade inte alla i en ( eller jo i några) men jag varierad dom flesta. Ha ugnens på 250 grader och innan dom ska in där ska dom få jäsa ytligare ca 25 minuter. Väl inne i ugnen ska dom vara i 7-9 min. Men först ( som jag glömde på min första plåt som åkta in.. ) pensla med ett uppvispat ägg. Sist men absolut inte minst är när dom svalnat är att pudra på florsocker!

Önskar er en fin lördag och en underbar första advent imorgon! Och ni kommer inte ångra er om ni vill baka dessa mer än att man måste ta en promenad extra eller tre… Fast det är det värt enligt mig hundra gånger om då jag älskar att promenera! KRAMAR

Visst var den fin julkoppen, det är från Royal Copenhagen. Och lilla gulliga handen som mer än gärna hade knådat mer än hon fick!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Håller på att göra dessa precis i detta nu 🙂 degen smakar magiskt. Jag hade faktiskt dock saffranet en liten stund i konjak också innan för att få ut den absolut bästa smaken av den 😉 ett tips faktisk 🙂 ska bli grymt att sätta sina tänder sen i dessa godingar.

  Marie 2015-12-09 12:33:04
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Oj vilket knep, tack snälla du! Det ska jag göra i nästa laddning av lussebellar 😉 Väldigt snart är det.. så måste gå och köpa konjak för det har jag tyvärr inte hemma.. Kram till dig

   foodjunkie 2015-12-09 22:18:09
   Svara
 • Hej! De ser supergoda ut och jag tänkte testa baka dom själv. En fråga bara: är det mandelmassa du har på bilden? Ser nämligen inte det i receptet någonstans 🙂

  Malin 2015-11-30 11:48:02
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Dom är verkligen jättegoda. Jag varierade mina så i vissa tog jag russin och i vissa båda och i några andra mandelmassa, men jämt en klick av detta vanligsmör 🙂 Lycka till och njut! KRAM

   foodjunkie 2015-11-30 12:04:56
   Svara
 • Hur gjorde du bullarna med plupparna? Dom ser inte rullade ut?
  Jag ska absolut göra dessa:)

  Stina 2015-11-29 21:29:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!