En fantastisk lax

IMG_5778 IMG_5830 IMG_5788 IMG_5785 IMG_5782IMG_5834

 

 

En krämig apelsin lax slank ner fint igår. Hade nämligen fin besök och ville bjuda på en favorit. Både till mat och dryck. Den är inte klar som ni ser på bilderna men det är så svårt att få till det nu när mörkret kommer tidigare. Så hann bara komma hit och sedan när såsen och potatisen var klar var det mörkt och då kände jag att jag inte ville ville blanda dessa bilder med blixt bilder. Vill ni att jag gör det eller är det ok om det blir mat som inte är halv-klar ibland? Jag hoppas ni kommer göra den otroligt goda lax även fast ni bara får bilder på innan den varit i ugn. Och en sak till ni lyxa till och dricka till är då detta vin som passar väldigt bra till skaldjur och fisk- Chateau Michelle.

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Salta fisken och lägg på tunna skivor av apelsin, dessutom en klick smör på tycker jag brukar göra fint med fisk i ugn. Sedan ska den in och vara där i ca 15 min. Perfekt tid för att puttra ihop den goda såsen. Fin hacka ned gullök och charlottenlök och lät fräsa ihop med smör. Pressa över apelsinerna och buljongen. Lägg i lagerblad, vinäger,chilil,  honung och smaka av med salt. Nu kan såsen vara lite tunn och det ska man rätta till med maizena mjöl. Man behöver inte mycket men det kan ibland göra mycket.

Jag tycker det är gott med bitar i denna sås men vill man ha en slät så mixa den bara och detta serverade jag med potatis och den tänkte jag visa imorgon hur jag gjorde men fall ni vill göra detta ikväll då jag tycker det är lite juligt med just apelsin så gör klyftpotatis. Nu har ni fått två goda tips men hoppas ni unnar i er annat gott också idag då det är första advent 🙂 KRAM

 • 3 apelsiner
 • 1 gullöl (fin hackas)
 • 2 charlotten lökar ( fin hackas)
 • smör
 •  1/2 buljong
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • ca 1 mtsk maizena mjöl
 • 1 msk honung
 • 1 lagerblad
 • chili ( smaksak hur mycket man vill ha)
 • salt
 • peppar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, vad är det för buljong du använder i såsen?

  Anna 2016-02-24 11:52:51
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag hade nog bara en vanlig grönsaksbuljongstärning, en halv bara. Och senaste gånger har jag stundat i det där mjölet, man får bestämma själv vilken man tycker är godast. Men så du vet är det inget måste.. jag tycker nästan utan är godare.

   foodjunkie 2016-02-24 14:51:49
   Svara
 • Lax är verkligen så gott!! Dock måste jag verkligen vilja ha det för att det ska smaka gott, annars blir jag nästan lite äcklad av smaken och konsistensen?!?! Men grillad är godast i mitt tyckte, känns inte så flottigt som det kan göra om man steker den eller ugnssteker. Kokt känns fräschare det också 🙂
  Men det är ju en smaksak, som tur är! Haha

  Elin 2015-11-30 15:40:50
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Men då måste du verkligen testa och göra denna. Tar verkligen bort den där smaken som du pratar om. Jag var väldigt sen med att lära mig att äta fisk så jag kommer ihåg vad du menar. Sen är det så att dålig lax smakar sämre så tänk på att köpa lite bättre 😉 Lycka till om du testar detta..

   foodjunkie 2015-11-30 23:15:04
   Svara
 • Hej bästa! På lördag åker jag för första gången till Barcelona och är sååå taggad på att äta massa god mat. Skulle du snälla kunna tipsa om dina favoritrestauranger och caféer? <3 kärlek till dig och finaste Alba <3

  Jasmine 2015-11-30 10:55:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!