Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

To good to be true

IMG_6974 IMG_7001 IMG_7004 IMG_7049 IMG_7019 IMG_7022

 

Okej GOTT folk, här kommer den GODA julkakan. Den jag inte kunde låta bli att testa igår innan jag fota så fick jag göra om idag. Ville lixom bara vara säker på att den var så där GOD som jag bara hoppades att den var. Och ni kanske förstår sen eftersom jag var tvungen att göra om den hur den är.. Den är helt magsik! Så där som julen ska vara. Jag tänkte skriva att denna är väldigt trevlig och göra och ta med och bjuda på jobbet men det är nog sjukt GOTT att äta denna med ett glas rödvin. Eller annars ta några sånna där päron som är inlagda. Fast det hade ju inte jag och mycket åts ändå 😉

 • pepparkakor ( 20 st )
 • smör ( ca 50 g )

Smula pepparkakor och smält smör och bland i en form Beror på hur stor form man har, jag tog två små formar så typ en stor är dom och använde mig av ett stort paket pepparkakor och 50 g smör. Ställ ugnen på 170 grader och ställ in dom i ca 10 minuter. Lägg 3 st gelatinblad i lite kallt vatten i ca 5 minuter och blanda ihop detta i en annan skål;

 • roquefort  (ca 125 g )
 • gräddfil ( ca 2 dl)
 • philadelphiaost ( ca 125 g)

Blanda detta till en slät kräm, ta nu och använd kastrullen du smälte smöret i och lägg i gelatinbladen och en matsked av smeten.. då smälter gelén och sedan häller du ihop dom två. Nu ska ostsmeten på pepparkaksformen och in i kylen för att stelna, jag hade innan på lite hasselnötter på som passar väldigt bra ihop! 🙂 Är det någon som blev sugen? Det typ vattnas i min mun bara jag skriver detta..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • MMmmmmmmmm den här var för god!! MUMS

  Frida 2015-12-09 15:57:47
  Svara
 • oj så gott det ser ut!
  Jag undrar om du vet var de guldiga skedarna kommer ifrån?

  sara 2015-12-08 20:00:18
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Hej sara! Det är verkligen helt galet gott! Och jättelätt. Skedarna är tyvärr inte lika lätt att få tag i då dom är ifrån spaninen. Men jag har sett gulidiga bestick på Lagerhouse fall det är till någon hjälp.. KRAM

   foodjunkie 2015-12-09 22:26:52
   Svara
 • åh, gud vad gott det här låter! Mums. Tänkte bara fråga: vet du om en kan byta ut gelatinbladen mot något annat? Försöker nämligen undvika gelatin i min kost. 🙂 Tack på förhand!

  Elisabeth 2015-12-08 16:20:49
  Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry