Okej GOTT folk, här kommer den GODA julkakan. Den jag inte kunde låta bli att testa igår innan jag fota så fick jag göra om idag. Ville lixom bara vara säker på att den var så där GOD som jag bara hoppades att den var. Och ni kanske förstår sen eftersom jag var tvungen att göra om den hur den är.. Den är helt magsik! Så där som julen ska vara. Jag tänkte skriva att denna är väldigt trevlig och göra och ta med och bjuda på jobbet men det är nog sjukt GOTT att äta denna med ett glas rödvin. Eller annars ta några sånna där päron som är inlagda. Fast det hade ju inte jag och mycket åts ändå 😉
- pepparkakor ( 20 st )
- smör ( ca 50 g )
Smula pepparkakor och smält smör och bland i en form Beror på hur stor form man har, jag tog två små formar så typ en stor är dom och använde mig av ett stort paket pepparkakor och 50 g smör. Ställ ugnen på 170 grader och ställ in dom i ca 10 minuter. Lägg 3 st gelatinblad i lite kallt vatten i ca 5 minuter och blanda ihop detta i en annan skål;
- roquefort (ca 125 g )
- gräddfil ( ca 2 dl)
- philadelphiaost ( ca 125 g)
Blanda detta till en slät kräm, ta nu och använd kastrullen du smälte smöret i och lägg i gelatinbladen och en matsked av smeten.. då smälter gelén och sedan häller du ihop dom två. Nu ska ostsmeten på pepparkaksformen och in i kylen för att stelna, jag hade innan på lite hasselnötter på som passar väldigt bra ihop! 🙂 Är det någon som blev sugen? Det typ vattnas i min mun bara jag skriver detta..
MMmmmmmmmm den här var för god!! MUMS
Gulle dig, jag håller med dig, sjukt gott 🙂 Tack för myset igår! PUsss och mums
oj så gott det ser ut!
Jag undrar om du vet var de guldiga skedarna kommer ifrån?
Hej sara! Det är verkligen helt galet gott! Och jättelätt. Skedarna är tyvärr inte lika lätt att få tag i då dom är ifrån spaninen. Men jag har sett gulidiga bestick på Lagerhouse fall det är till någon hjälp.. KRAM
åh, gud vad gott det här låter! Mums. Tänkte bara fråga: vet du om en kan byta ut gelatinbladen mot något annat? Försöker nämligen undvika gelatin i min kost. 🙂 Tack på förhand!