Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Visste ni detta om granatäpple?

IMG_7577 IMG_7592 IMG_7593 IMG_7598

 

Det här nog en mina favoriter när det kommer till frukt. Jag har förvisso ganska många favoriter, typ persika, mango, vattenmelon, apelsin osv..men just granatäpple känns så kul att äta när man väl får äta det. Lite lyckorus. Jag har den mest fantastisk lilla svärmor som skickar med minst en om dagen hem hit. Så här äts det granatäpple varje dag. Jag hade ju en crush på det när jag var gravid så tror hon fortfarande tror att jag vill ha så mycket.

Jag bänder bara ut mina i en bunke. Testat alla knep och tycker det är lättast. Det är svårare när man sitter där hemma hos mina svärföräldrar och får en i handen med en liten kniv.. som först gången hade jag en ny vit tröja.. Det går ju bort i tvätten som tur är! En sak som är bra att tänka på för er som får ur kärnorna i ett vattenbad är att köpa ekologiska, då det annars kommer bekämpningsmedel i vattnen och sedan äter man dom goda kärnorna. Det finns ju också juice som är dunder bra, men se då till att det är endast är 100% granatäpple. Eller om man vill ta steget längre finns det såklart kaplsar på naturapotek.

Varför jag nu skriver att vi ska äta granatäpple är inte bara för att det är gott, utan dom här väldigt bra hälsofördelar. Granatäpple tillhör dom antioxidantrikaste frukterna. För att förklara hur mycket så är det – ett glas granatäppeljuice är som två glas rött vin eller tio koppar grönt te eller sex koppar kakao eller fyra glas tranbärsjuice. CRAZY! Varför är antioxidanter så bra? Antioxidanter är som kroppen egna rostskyddsbehandling 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Verkligen supergott!! Gillar att ha i eller toppa salladen med, särskilt tillsammans med spenat och avokado! 🙂

    Är tillbaka efter semester, som tyvärr avslutades med något knas med magen. Mycket vitt bröd, smörgåsrån, smör och blåbärssoppa nu när jag kom hem! Inte min vanliga kost om jag säger så! 😉

    Elin 2015-12-18 16:00:53
    Svara

senaste från Hälsa

Foodjunkies webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand