Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Lusse- semlan vi alla borde prova

IMG_6451 IMG_6456 IMG_6479 IMG_6501 IMG_6543

 

Vem har kommit på denna briljanta iden om att göra dom älskade lussebullarna till lusse-semlor? Helt galet bra. Jag vart så taggat på iden att jag gjorde en enda BAMSE stor. Den var så fin när jag tog ut den ur ugnen, den där stora bollen! Det som alltid doftar helt galet gott när man bakar hemma. Det är nog faktiskt en av anledningarna varför jag bakar. Så där står man nu med en stor lusse boll som ska svalna och sedan delas upp i olika lager för att fyllas med den där mandelmassa jag visa i förra inlägget HÄR och vispgrädde.

Så varför visar jag det här idag? Ett helt jäkla dundertips att ha på julafton! Eller varför inte idag på ett 4:e advents fika om ni inte kan hålla er.. Mina gäster var mer än nöjda fall ni inte redan förstod det.

 • 5 dl rödmjölk
 • 4 påsar (2 g) saffran
 • 50 g jäst
 • ½ tsk salt
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 100 g rumstempererat smör
 • Cirka 16 dl vetemjöl

Blanda socker och saffran så att sockret blir så där gult och fint. Sedan kan man blanda allt till en kladdig, mjuk, bastant deg som du knådat ordentligt ( alltså på riktigt ordentligt, så där så man blir lite slut i armarna). Jäs i 45 minuter under en duk. Använd hälften av degen för att göra en sådan här stor bulle, resten kan man göra små av. Ungen ska vara på 220 grader i ca 10-15 minuter.

LYCKA TILL och KÄRLEK till er alla  🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åh vad mysigt och gott det ser ut! 🙂 En fråga, den fina duken vart köper man en sådan? Tusen tack på förhand! / En trogen läsare sedan start 😉

  Isabelle 2015-12-20 20:40:17
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Hej Isabelle, min kära trogne läsare! Vad kul, det var det oxå 😉 Detta är linne tyg, som jag inte vet vart det kommer ifrån, men köp en stor länga och sy in kanter, billigaste varianten skillnad mot att gå till butik 😉 KRAM OCH GOOOD JUL <3

   foodjunkie 2015-12-21 22:51:28
   Svara
Foodjunkies webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!