Polenta-gröt med apelsinsmak

IMG_8261 IMG_8308 IMG_8343 IMG_8347IMG_8352IMG_8364

Är det någon som har smakat polenta-gröt? Om inte – gör det! En fröjd för alla sinnen. Polens är gjort på majs, det är majskornets majskärna som är krossat, torkat och gjort till gryn. Man kan ha polenta till värdigt mycket olika i matlagning och jag har nog olika favoriter, detta är ena. En varm och krämig gröt som är smakrik!

 • 1 dl polenta
 • 1 1/2 dl valfri mjölk ( jag använde mig av soyamjölk)
 • 1 1/2 dl vatten
 • 1 msk honung eller agave sira, välj själv hur söt ni vill ha den
 • 1 msk cocos olja
 • 1 tsk äkta vanilj pulver
 • 1/2 tsk kardemumma
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 apelsin
 • 1 nypa salt
 • naturella cashewnötter till topping

 

Börja med att koka upp polentan med vatten och mjölk i ca 5 minuter på medelvärme. Ha sedan i cocosoljan för att den ska bli mer krämig. Pressa en apelsin och ha i den och även riv i lite skal från apelsinen. Smaka nu om den är ordentligt krämig ha annars i lite mer vatten och låt dra ihop sig lite till. Ha sedan i alla kryddor – kardemumma, kanel, salt och vaniljen. Lika enkelt som det låter! Det som kan vara lite pilligt är väl att fileéa apelsinen som man toppar den hela med 😉

Min lilla mamma hade läst här på bloggen att jag inte hade några mått hemma, så titta vad jultomten kom med.. Inte en dag försent om man säger så. Nu kan jag ju faktiskt skriva ut hela recept av det jag häller i. Jag brukar ju som sagt bara höfta men nu är det ju snart nytt år och jag har blivit med mått! Och en sista sak.. hur gulligt är det inte att Alba kryper runt här hemma med mina gamla byxor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Sedan så luktar man apelsin om händerna i en vecka 🙂 haha!

  Elin 2015-12-28 11:30:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!