Passar till oss alla

IMG_8370 IMG_8386

 

Hej eller Hola, nu är jag i Spanien! Som alltid när vi kommer ned hit är det mycket fix att ta tag i, helt galet vad det växer och dammar snabbt. Fast det betyder ju bara att våra växter och träd växer på för fullt också. Så imorse när vi vaknade ( vi kom fram till huset klockan 1.30 inatt så det vart svårt att se någonting pga mörker och trötta ögon) var det fullt av citroner, paprikor, vindruvor osv på tomten. Känns extra kul att det var så nu när mina svärföräldrar är med.. 😉 Ni ser lite hur paprikorna ser på ut på bilden.. Små och goda! Det jag står och lagar just nu är deras vardagliga bulgur, med massa olika tillbehör. Ett av det är det som är på bilden – apelsin glaserad gullök! Det är ett säkert kort när man lagar mat till många olika och det går inte att göra fel. Jag använde mig av;

  • två stora gullökar
  • 2 pressade vitlökar
  • 1 buljong tärning
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 st apelsiner
  • 4 msk agave sirap
  • 2 msk ljus balsamico altv. vinäger
  • en nypa salt
  • en nypa peppar

Börja med att värm pannan med olja och smör, hacka löken fint och lägg ned i pannan som är på medelvärme. Blanda ofta då inte löken får fastna. Pressa dom fyra apelsinerna och ha också i buljong tärningen, agave sirap och balsamicon. Nu ska det här få mysa ihop sig riktigt ordentligt så apelsinsaften nästan försvinner. Smaka av med salt och peppar. Så enkelt är det att smaksätta en maträtt. Det jag hade mer till var grillat aubergine i ugn, kyckling och sallad. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!