ett enkelt vegetarisk recept

IMG_8621 IMG_8629 IMG_8665

 

Det här med effektiv matlagning som blir smakrik och lätt att göra är någonting jag prioterar i mitt huvud tror jag omedvetet. Kan bero på att jag har en liten bebis och massa andra sysslor att göra och det är så praktiskt att avvända sig av ugnen tycker jag. Sitter just nu proppmätt och en liten Alba som sover middag så passar på att skriva ut detta recept nu till er om ni är stressade inför imorgon och behöver fixa massa men ändå äta.. för äta bör man annars dör man!

 • 1 aubergine
 • 1 zucchini
 • 1 gullök
 • 5 potatisar
 • 4 vitlöksklyftor
 • 2 stora tomater
 • färska kryddor – timjan, basilika
 • olivolja
 • salt
 • peppar

Börja med att skölj allt. Skiva upp allt och lägg i en bunke, blanda allt med olivolja – salt -peppar. Sätt ugnen på 180 grader sedan är det locket på och in där för att mysa ihop sig i ca 30 minuter. Ni förstår ju själva hur fort det går att göra det och vad man hinner göra saker nu när den ska vara i ugn.. typ ”imse vimse spindel klättrar upp för trån..” osv 😉

Ni kan känna efter med en gaffel på potatisen när den är mjuk är allt klart. Men då ska ni riva på ost och höja till 220 grader och ställa in igen utan lock till osten fått en fin färg och smält. Till detta hade vi bulgur, sallad och en yoghurtsås.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åh så gott! Vad har du för ”bunke” i ugnen, är det någon typ av ugnsform med lock? jag har ingen sån, så skulle gärna behöva bra tips! 🙂

  Carro 2015-12-30 19:28:57
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Det är faktiskt en kastrull.. med vanligt lock till. Inet krångligare än så. 😉 Gott nytt och KRAM till dig

   foodjunkie 2015-12-31 00:13:34
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!