Tips hur man kan smaksätta nyårsmaten

IMG_8634 IMG_8660

 

Nu ska ni som inte riktigt vet vad ni ska äta imorgon på nyårsafton få ett tips. Eller nja, mer hur ni ska få till det där extra.. Det som behövs för att få alla att höja lite på ögonen och säga ”Mmmmmmm-mumma”. För det är ju smaken som man måste få till och inte att laga rätten kanske. Som exempel att ha granatäpplen, räkor, gurka och mango i en skål ser ju helt sjukt gott ut till förrätt men den sista touchen för att få det att smaka ordentligt är just att ha en dressing som denna. Nu har jag vitlök i och det tycker jag är dundergott men för er som är känsliga mot en andedräkt sen med det kan hoppa att ha i det.

 • 1 dl olivolja
 • färska kryddor – timjan, basilika, rosmarin
 • salt
 • peppar
 • vitlök

Mixa och doooofta nu så smarrigt. Vill man ha detta i ugn över exempel en hummer så lägg till smör när ni mixar. Det saftas i min mun bara jag skriver detta. Så sugen på massa skaldjur nu inför imorgon! Men det går ju lika bra att ha den här dressingen över en sallad eller som jag hade till förra inlägget – i en turkyoghurt ( väldigt gott till bulgur).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!