Glutenfria och vegetariska mini pizzor

IMG_9522IMG_9534 IMG_9544 IMG_9547 IMG_9548 IMG_9562

 

Jag är en riktig pizza tjej.. Älskar pizza! Och att dom är nyttiga blir ju då såklart tio poäng och dom här får helt klart det! Det som är bra att var så många i huset är att alla olika kan testa och ge betyg på det jag lägger ut till er. Det är annars jag och min sambo som får smaka så nu känns det extra kul när det är fler som gillar det och det hoppas jag som alltid att ni också gör! Dom här är lika lätta att göra precis som allt annat jag visar er och helt perfekta att bjuda på till förrätt eller när det är bjudning.. eller närsom 😉

Dom är gjorda på endast polenta som är kokad i saltad grönsaksbuljong och sedan i med parmesanost;

 • 8 dl vatten
 • 5 dl polenta
 • 1 grönsaksbuljong
 • 1 nypa salt
 • parmesanost( smaka av hur mycket du vill ha, jag använde mig och rev ned med osthyveln)

Den ska ha en lite hårdare konsistens och låt svalna lite snabbt innan ni gör dom små plättarna med en sked i blöta händer, det blir lite varmt annars.. Medan det svalnar kan ni steka det som ska vara på och jag hade;

 • paprika
 • lök
 • färsk persilja
 • färsk timjan
 • krossade mandlar
 • parmesanost
 • peppar

Sätt ungen på 250 och grilla dom snabbt (med allt på) där inne tills ni fått en yta och osten har smält. Mums mums <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • De ser jättegoda ut! Men hur mycket polenta och parmesan ska man ha? Tack för en så inspirerande blogg!

  Karin 2016-01-07 12:14:38
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Men hjälp det glömde jag skriva.. Går in och ändrar det nu! Parmesan kan man ta lite som man känner och smaka av själv och polenta är detlite mer än hälften till vattnet 🙂 MILJONER TACK för din kommentar <3

   foodjunkie 2016-01-07 19:06:21
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!