Rotselleri-mos med en vintersallad

IMG_9594 IMG_9599 IMG_9661 IMG_9671

 

Den här middagen som jag nämnde att vi åt igår, här är lite av den.. Och den delen ni kan göra, eller faktiskt bara måste göra. Det här rotselleri- moset är helt oslagbart gott. Gör så här: Bara skala bort det utanpå och dela upp i mindre delar. Sotera dom på medelvärme i kastrullen med vitlök och mycket smör. Häll sedan på vatten upp satt det täcker och lägg i färsk timjan, även lite salt och peppar. Låt det här nu stå tills dom är riktigt riktigt riktigt mjuka, känn efter med gaffel.  Innan ni mixar tar ni bort den färska timjan (alltså bara stjälkarna). Mixa det hela och piffa till det hela med lite parmesanost om man vill, men inget måste, jag tog bara lite.

 • 1 hel liten eller en halv stor rotselleri
 • 4 st vitlök
 • 100 g smör
 • salt
 • peppar
 • parmesan
 • färsk timjan
 • vatten

Slurp och mums mumma! En sallad som jag tycker är vintrig och mer matig är denna vitkålsallad som jag hade till;

 • vitkål, strimlad
 • gulök, tunna skivor
 • mandlar, hackade
 • dadlar, bitar
 • gurka, små bitar
 • citron, pressad
 • agave sirap – olivolja – salt – peppar

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!