Ett skepp kommer lastat med – varm och nyttig soppa! Och en ny ide som jag gillar, nu får ni gärna komma med vad ni tycker.. Det är den första bilden, om jag ska lägga upp en bild med vad som är i receptet, alltså alla ingredienser! Så vet ni vad jag använder och självklart kommer jag skriva också, för det kan läggas till någonting också.. Är ni med? Vad tycker ni?
Som ni ser så blev det pumpa-soppa igår, och det som las till här var ingefära. En riktig hit med det i, då blev det lite mer hetta i soppan. Vilket kan vara precis det som behövs där hemma tänkte jag.. Värma upp er! Så gott och enkelt dessutom.
- 1 pumpa
- 1 lök
- 3 vitlök
- olivolja – att koka den i och dra på innan den ska i ugn
- 1 tärning grönsaksbuljong
- Färsk timjan
- 1 Lagerblad
- Salt, ha det på pumpan när den ska in i ugn och smaka av med i soppan
- Svart peppar
- Ingefära – smaksak men vi hade 3 cm
- Mandel att rosta och toppa
Börja med att dela pumpan i hälften, sätt ugnen på 180 grader. Strimla på salt och olivolja och låt den vara i ugnen tills den blir mjuk som en kokt potatis (ca 45 min). Fräs sedan löken, ingefäran, buljongtärning, dra sedan i pumpan med sked och häll i vatten så det är lite mer än täcker pumpan.. Beror lite på hur tjock soppa man vill ha så. Låt detta stå och koka ihop lite nu med allt i. Ta ur lagerbladet och timjan innan du nu ska mixa allt. Smaka av med salt och peppar. Hacka lite mandel och rosta i torr stekpanna.. Och njut 🙂
Älskar den här soppan, men även testat många av dina andra recept också! Rostade även pumpafröna för att garnera soppan tillsammans med smulad fetaost och koriander. Tack för en bra blogg!
Så fint, så inspirerande! Sett att du gjort det men läste först nu att det är lite nytt!! Man minns bilderna, som nu när jag fick tag i pumpa kom jag ihåg att du lagt upp fina bilder och gjort soppa! Den provar jag idag 🙂 tack för så mycket inspiration, magiskt bra blogg!!!! / Nettan Arvidsson
Hej Nettan! 1oooo TACK, det är så kul att få höra att ni lagar det jag tipsar om! Det är ju det som är min önskan, att få inspirera och att ni sedan smakar det. Man kan såklart alltid göra sin egna sak av det hela sen men att bara få ut tips här är så kul! Tack igen för din rara kommentar och smaklig måltid 🙂 KRAM
Ser riktigt gott och värmande ut! Toppen så här i vintertider!
Kram!
Åh det är urgott och extra härligt i kylan.. KRAM