Äter du din dagliga dos av frukt och grönt?

IMG_0175 IMG_0210 IMG_0224_2 IMG_0240 IMG_0189_2

 

Älskade frukter.. visst är det så att vi alla blir glada av att se frukter på det här sättet? I alla fall sugna på frukt? Det är ju min förhoppning när jag fotade det. Att ni ska ta raska steg till fruktskålen eller kylen och smaska i er en. För en frukt om dagen är ju ett ordspråk som man säger.. men höj det med mer, det gillar våra kroppar! Frukt och grönt innehåller ju så mycket bra ting att jag inte enas kan börja skriva allt men att dom har en positiv effekt på hälsan vet ni nog alla om. Dom är som ett skydd mot sjukdomar. Så variera er och ät på. Strunta i att det finns fruktsocker som vissa nämner.. hellre det och blir pigg av det än något annat tjafs. Vi ska nämligen få i oss 500g per dag i frukt och grönt.. typ 3 stora nävar, får du i dig det?

Bilderna på min frulle är det bara frukt och nötter.. så inga grönsaker som också inräknas i dom här tre stora nävarna. Sen finns det dom grönsaker som är mer näring i och mer mättande som – kål, linser, bönor, ärtor, paprika osv..

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh tack för påminnelsen om att äta frukt! Kom på mig själv, när jag läste ditt inlägg, att jag inte alls äter den mängd frukt som man bör varje dag. Detta beror dels på att jag har försökt avvänja mig lite mot socker en tid men också för att jag helt enkelt har glömt bort hur viktigt det är att få i sig alla vitaminer och mineraler som frukt innehåller. Vad gäller sockret så är jag definitivt en av dem som påverkats av rubriker som ”så här mycket socker innehåller frukt” etc. och fått en negativ bild av frukten som livsmedel. Jag blir frustrerad på mig själv att jag påverkas så lätt och ska definitivt gå och köpa massor med färgglada frukter redan idag! Tack för en härlig blogg!

  Bea 2016-01-14 08:35:17
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Hej Bea! Tack själv för att du delar med dig. Jag tror det är vanligt, precis så som du förklarar dig. Jag tänker mycket frukt men att man ska tänka på att det är ekologiskt. Det är så otroligt mycket näring, vitaminer och antixidanter i frukt och grönt så strunta i det där om att man säger att det är socker i.. det är dessutom fruktsocker som inte ens är i närheten av onyttigt skillnad mot lightprodukter.. det sockret är gjort i ett laboratorium och inte av naturen 😉 Hoppas du får i dig massa härlig frukt, speciellt nu när det är lite mörkare tider och man är lite tröttare.. KRAM och tack igen

   foodjunkie 2016-01-14 13:16:22
   Svara
 • Vad har du i smoothien på bilden? 🙂

  Linnea 2016-01-14 08:31:47
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej Linnea! Det är chiafrön, fryst banan, frysta hallon, avokado, frysta hallon, lite kokosvatten och soyamjölk. Tar alltid lite av det jag har hemma 🙂 KRAM

   foodjunkie 2016-01-14 13:18:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!