Det här är ett par biffar gjorda på blomkål! Så smidigt att man gör hela blomkålshuvudet tycker jag då det är gott att äta dagen efter också. Så tips att göra dessa och lägga i matlådan. Ni vet ju att jag visat er att man kan göra ris på blomkål.. Man bara riva det och kokar det i saltat vatten i nån få minut. Här ska ni bara riva och inte koka blomkålen utan blanda alla ihop ingredienser, sist äggen.
- 1 blomkålshuvud
- ca 4 dl ost, ta din favorit och riv
- 2 st ägg
- 1- 2 dl ströbröd
- färsk persilja
- chili eller cayenne peppar
- salt
- svart peppar
Stek det på medelvärme och passar bra till mycket olika. Min kille skulle ha hamburgare så jag gjorde min av dessa. Annars gott till att bara ha sallad, speciellt en thai-sallad med rostade jordnötter.. <3
Jättebra recept, tack!
Åh vad glad jag blir, visst känns det hälsosamt också 🙂 TACK själv <3
Hej!
Vi är två psykologstudenter vid Uppsala universitet som ska skriva vår examensuppsats. Studien kommer att handla om negativ kroppsuppfattning och vi kommer att testa en mindfulnessbehandling. Just nu söker vi deltagare till detta och vi undrar om du skulle vilja hjälpa oss med det genom att skriva om vår studie i ett inlägg på bloggen?
Hör gärna av dig på mailadressen: [email protected]
Mvh/ Karin och John
Går det att göra på fryst blomkål tror du?