Lördags- potatis

IMG_0881 IMG_0902 IMG_0913

 

Ett enkelt sett att få en liten potatis att se god ut är ju helt klart så här. Tycker iaf jag! Lördags- potatis kan man kalla den… Jag äter alltid med ögonen så den smaka dessutom bättre också. Fast det kan bero på allt smör man brer på innan den åker i ugn.. och sedan lite till efter ett tag. Jag tog nämligen två gånger med smör, och det blev på slutet när dom nästan var klara för att då tog jag även lite ströbröd på för att göra dom lite krispiga.

 • fasta potatisar
 • smör
 • ströbröd
 • rosmarin
 • havssalt

Skala dom först sen tar du fram din vassaste kniv och skär så där som ni ser på bild.. inte hela vägen ner i potatisen. Sätt ungen på 225grader. Bre dina potatisar nu med smör och ta på havssalt. Efter ca 20 minuter kan du känna om potatisen blivit mjuk och nu välja om du vill ha ströbröd på eller t o m ost, men lite till smör hade jag som sagt. Efter dom är klara så toppar du med rosmarin, som jag egentligen hackade på sedan med finare på bild att ha så här! 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Mums! Krispiga utan massa ströbröd på är det bästa, dina ser perfekta ut! Jag gillar att slänga med lite (läs: mycket) vitlök på plåten 🙂

  Elin 2016-01-18 10:44:21
  Svara
 • Hasselbackspotatis annars? Sen är det lättare att skära potatisen så om man lägger den i en träslev, då skär man inte igenom. 🙂

  Åsa 2016-01-16 21:35:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!